El Govern destina 178.609 euros al manteniment del vaixell Thetis de recerca arqueològica marina

query_builder   4 desembre 2007 14:54

event_note Nota de premsa

El Govern destina 178.609 euros al manteniment del vaixell Thetis de recerca arqueològica marina

.L'embarcació realitza tasques d'inventari, protecció, conservació, estudi i i difusió del patrimoni arqueològic de Catalunya que es troba submergit en aigües costaneres i interiors

El Govern ha aprovat avui una inversió de 178.609 euros per al manteniment del vaixell Thetis del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC). El centre, creat l'any 1992, té com a missions l'inventari, la protecció, la conservació, l'estudi i la difusió del patrimoni arqueològic de Catalunya que es troba submergit en aigües costaneres i interiors. Des de 1996, el CASC forma part del Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Per desenvolupar la seva tasca, el CASC disposa del vaixell Thetis, de 22 metres d'eslora i amb capacitat per a 12 persones, que facilita el treball arqueològic subaquàtic. Com a centre d'investigació, de difusió i de formació pràctica de nous arqueòlegs, el CASC manté l'inventari del patrimoni cultural subaquàtic de Catalunya. La seu es troba a Girona, on també compta amb magatzems, una biblioteca especialitzada i laboratoris per a la restauració i conservació de materials arqueològics.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined