El Govern fa el primer pas per crear l'Agència d'Avaluació de l'Educació a Catalunya

query_builder   5 maig 2009 14:03

event_note Nota de premsa

El Govern fa el primer pas per crear l'Agència d'Avaluació de l'Educació a Catalunya

  • Ha creat el Programa que ha de definir el nou model d’avaluació del sistema educatiu, i posar les bases de la futura Agència d’Avaluació
  • El Programa culminarà amb la creació d’aquesta Agència en substitució del Consell Superior d’Avaluació, que avaluarà el sistema educatiu i analitzarà els escenaris de futur
  • El Govern també signa un conveni amb l’Ajuntament de Vic per a la construcció del nou IES La Plana de Vic
 
El Govern ha fet avui el primer pas per a la creació de la futura Agència d’Avaluació de l’Educació prevista al projecte de Llei d’educació de Catalunya que està tramitant el Parlament, i ha creat el Programa per a la reforma del sistema d’avaluació de l’educació no universitària de Catalunya. Aquest Programa, que culminarà amb la creació de l’Agència, té com a objectiu principal fixar els nous mecanismes i estructures que s’utilitzaran en els propers anys per analitzar i avaluar el sistema educatiu, i per desenvolupar tasques de prospecció educativa. 
 
El Programa possibilitarà un grau major de coneixement, que permetrà saber quins són els punts forts i els punts febles del sistema educatiu català, i treballar pel reforçament de les matèries que calgui. Això es complementa amb una funció de prospecció educativa, és a dir, de plantejar els escenaris de futur cap on ha de tendir el sistema educatiu i com treballar des del present per arribar a obtenir en el futur els objectius adients.
 
L’Agència d’Avaluació de l’Educació, que serà un organisme autònom, substituirà l’actual Consell Superior d’Avaluació de Catalunya, creat l’any 1993.
 
El Programa per a la reforma del sistema d’avaluació de l’educació no universitària de Catalunya té l’objectiu de planificar com ha de ser la nova Agència i quins àmbits ha de treballar. Per aconseguir-ho, es fixen tres eixos principals:
 
  • Analitzar el funcionament dels sistemes d’avaluació i prospecció existents actualment, inclòs el funcionament del Consell Superior d’Avaluació de Catalunya
  • Assessorar i proposar el model del nou sistema d’avaluació i prospecció per a Catalunya
  • Dissenyar, proposar i impulsar l’Agència d’Avaluació de l’Educació no universitària, de manera que tingui prou capacitat per implementar el nou sistema d’avaluació i prospecció que necessita el país
 
La creació de l’Agència s’ha de fer efectiva en un màxim de dos anys. Entre els seus objectius destaquen:
 
  • Contribuir a millorar la qualitat, l’eficiència i l’equitat del sistema educatiu
  • Analitzar i aportar informació sobre el grau d’assoliment dels objectius educatius
  • Retre comptes i oferir informació sobre el sistema educatiu, els seus agents i els seus resultats
  • Elaborar recomanacions sobre política i pràctica educativa
 
L’acord de Govern aprovat avui preveu la creació de la figura d’un director que estarà al capdavant del Programa i assessorarà al conseller d’Educació en matèria d’avaluació i prospecció.
 
Nou IES La Plana a Vic
 
El Govern ha aprovat avui signar un conveni amb l’Ajuntament de Vic per a la redacció del projecte, l’execució i la posterior direcció de les obres de construcció del nou IES La Plana de Vic. Aquest centre comptarà amb 3 línies d’ESO (dues aules per curs) i 2 de Batxillerat. Les obres compten amb un pressupost de 6,2 milions d’euros.
 
Mitjançant aquest conveni, el consistori es compromet a la contractació i la recepció de les obres un cop estiguin acabades, així com a la urbanització de l’entorn del centre. De la seva banda, el Departament d’Educació es farà càrrec del finançament de la construcció i del seu manteniment posterior. Es preveu que el nou edifici podrà entrar en funcionament durant el proper curs 2009-2010.
 
L’IES La Plana es va crear fa dos cursos en uns espais provisionals del Recinte Firal d’El Sucre, de Vic. Actualment compta amb dos grups de primer d’ESO i dos grups de segon d’ESO. Amb la nova construcció, el centre tindrà capacitat per a 500 alumnes, entre les tres línies d’Educació Secundària Obligatòria i les dues de Batxillerat.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined