El Govern obre dues línies de préstecs per als pescadors i els armadors parats temporalment

query_builder   5 maig 2009 14:02

event_note Nota de premsa

El Govern obre dues línies de préstecs per als pescadors i els armadors parats temporalment

  • L’import dels dos tipus de préstecs supera els dos milions d’euros i beneficia 745 pescadors i 154 armadors
 
El Govern ha acordat obrir dues línies de préstec a través de l’Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA) destinades als armadors d’embarcacions, d’una banda, i als pescadors de la flota d’arrossegament dels ports de Tarragona i de palangre de superfície dels ports de Catalunya, de l’altra. El Govern ha autoritzat avui la concessió d’aquests préstecs destinats a pal·liar els efectes de la paralització de l’activitat pesquera, que té una durada de dos mesos.
 
Enguany l’aturada es fa de maig a juliol, tal i com estableix el Pla de Paralització de la flota d’encerclament impulsat per la Direcció General de Pesca i Acció Marítima del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), que respon així a la necessitat de promoure la recuperació dels recursos pesquers i la sostenibilitat de la nostra costa.
 
El Govern ha autoritzat impulsar una línia de préstec de l’ICCA que permet avançar l’ajut per a la paralització temporal pesquera, corresponent a l’any 2009, destinada als 154 armadors de la flota d’arrossegament dels ports de Tarragona i de palangre de superfície dels ports de Catalunya, per un import d’1,4 milions d’euros. Els crèdits seran concedits per l’ICCA a un tipus d’interès fix igual al 4% anual i a un màxim d’un any d’amortització de capital i venciment d’interessos al final del termini.
 
A més, el DAR concedirà un ajut de 71.095 euros a aquesta línia de finançament, que es concreta en la bonificació de despeses notarials de formalització, de la comissió d’obertura i dels interessos durant el termini d’aquests préstecs.
 
Ajuts per a l’avançament de les prestacions de l’atur
 
L’altra línia de préstecs aprovada avui pel Govern està destinada a avançar les prestacions d’atur que han de percebre 745 mariners de la flota d’arrossegament dels ports de Tarragona i de palangre de superfície dels ports de Catalunya per la parada temporal. L’objectiu és avançar el capital per reduir el temps d’espera del cobrament de la prestació d’atur corresponent al període de paralització temporal de l’activitat pesquera. En aquest cas, l’ICCA destinarà 578.006 euros a aquests crèdits, que seran concedits a un tipus d’interès fix igual al 4% i a 5 mesos de termini.
 
Aquests préstecs es complementaran també amb una subvenció per part del DAR de 12.400 euros per fer front a les despeses notarials de formalització, la comissió d’obertura, els interessos de gestió dels crèdits i que, a més, cobrirà el 50% de les pèrdues que puguin produir-se en cas d’incompliment dels pagaments.
 
Els plans de paralització de la flota d’encerclament, que afecten tot Catalunya i es concentren des del novembre fins al febrer, responen a la política de conservació i gestió de recursos pesquers feta pel DAR a proposta de les Federacions Territorials de Confraries de Pescadors de Girona, Barcelona i Tarragona.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined