El Govern aprova la construcció d'una planta de tractament de lixiviats a l'Alt Urgell

query_builder   24 desembre 2007 13:05

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la construcció d'una planta de tractament de lixiviats a l'Alt Urgell

.També es realitzaran millores i obres complementàries per al tractament de lixiviats al Centre de Tractament de Residus Municipals del Segrià i al dipòsit de Solius, al Baix Empordà

.Aportarà uns 400.000 euros al Centre de Tractament de Residus de Mas de Barberans per millorar la gestió dels residus municipals que es generen a la comarca del Montsià

El Govern subvencionarà diverses actuacions referents al tractament de lixiviats. Les aportacions es destinaran a la construcció d’una planta de tractament de lixiviats al terme municipal de Montferrer i Castellbó (Alt Urgell), a la construcció d’un sistema de tractament dels concentrats que provenen de l’osmosi inversa de la planta de tractament de lixiviats del Centre de Tractament de Residus Municipals del Segrià i a la millora del tractament biològic de la planta de lixiviats del dipòsit de Solius.
 
Concretament, per a la construcció d’una planta de tractament de lixiviats a Montferrer i Castellbó, es concedeix una subvenció al Consorci de l’Alt Urgell per la Gestió de Medi ambient (AUGEMA) per un import total de 1.282.000 euros. D’altra banda, per a la construcció d’un sistema de tractament dels concentrats del Centre de Tractament de Residus Municipals del Segrià, es concedeix una subvenció de 657.140 euros al Consell Comarcal del Segrià per a l’execució d’aquest projecte. Amb aquesta actuació es vol aconseguir una correcta gestió dels residus municipals que es generen a la comarca. Finalment, pel que fa la millora del tractament biològic de la planta de lixiviats del dipòsit de Solius, la subvenció està dotada amb un pressupost de 594.128 euros.
 
 
400.000 euros pel Centre de Tractament de Residus de Mas de Barberans
 
El Govern també ha aprovat l’autorització de la concessió d’una subvenció directa al Consorci per a la Gestió de Residus Sòlids Municipals de la comarca del Montsià per al finançament d’actuacions destinades a la renovació de maquinària, modernització i ampliació de la planta de premsat del rebuig del dipòsit controlat del Centre de Tractament de Residus de Mas de Barberans. El pressupost de l’actuació és de 398.311 euros.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined