El Govern impulsa la concentració parcel.lària de Sant Martí de Riucorb, en el marc del Segarra-Garrigues

query_builder   24 desembre 2007 12:54

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la concentració parcel.lària de Sant Martí de Riucorb, en el marc del Segarra-Garrigues

.425 propietaris es beneficiaran de la mesura, aconseguint una explotació més racional i rentable

.Amb aquesta, ja són 37 les zones de concentració decretades en l'àmbit del canal Segarra-Garrigues

El Govern ha aprovat avui el Decret pel qual es declara d’utilitat pública i d’execució urgent la concentració parcel·lària de la zona regable del terme municipal de Sant Martí de Riucorb (Urgell). Aquest procés, impulsat pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, pretén reagrupar les parcel·les de cada propietari o explotació, amb vistes a aconseguir una explotació més racional i rentable, tant en la situació actual de secà com en la futura transformació en regadiu, pel canal Segarra-Garrigues.
 
La concentració s’inicia a sol·licitud de la majoria dels propietaris amb parcel·les en la zona a transformar en regadiu. Després de la declaració d’aquesta zona, són ja 37 les zones de concentració decretades en l’àmbit del canal Segarra-Garrigues, quedant-ne només una en la qual la concentració es considera viable, però els afectats no l’han sol·licitada. El projecte preveu la concentració parcel·lària d’un total de 50.000 hectàrees.
 
Si amb la concentració s’aconseguís que cada propietari només tingués una parcel·la, aquestes podrien ser de més de tres hectàrees de mitjana. Aquest és l’objectiu màxim del procés al qual, en realitat, mai no s’hi arriba, quedant en ràtios de l’ordre del 80-90%, segons les característiques de cada zona i la voluntat dels afectats.
 
El 2008 es posaran en marxa les primeres hectàrees de reg, i el 2014 la xarxa de distribució farà que l’aigua arribi pràcticament a tot arreu. Aquest projecte suposarà la transformació integral de les terres de Lleida, ja que 200.000 habitants se’n beneficiaran directa o indirectament. A més, aquest projecte també tindrà finalitats diferents de l’activitat agrària, per la qual cosa afavorirà el desenvolupament integral d’aquesta zona.
 
El sistema Segarra-Garrigues abasta una superfície de 70.150 hectàrees, i beneficia uns 16.000 regants de 75 municipis de les comarques de la Noguera, l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Segrià, la Segarra i les Garrigues,. També garanteix el consum de boca per a més de 72.000 persones. Així mateix, suposa la construcció de més de 1.500 quilòmetres de camins rurals i la millora d’infraestructures elèctriques que permetran incrementar la potència en 180.000 nous quilowatts al servei del territori.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined