El Govern impulsa la contractació estable d'investigadors en l'àmbit de la Salut

query_builder   24 desembre 2007 12:48

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la contractació estable d'investigadors en l'àmbit de la Salut

.El Departament de Salut i l'Institut de Salut Carlos III destinaran més de 3 milions d'euros a la creació d'equips de recerca estables formats per un investigador i dos tècnics de suport

.També es vol alliberar els investigadors de les tasques assistencials per tal que es puguin dedicar intensivament a la recerca

El Govern, en col·laboració amb el Ministeri de Sanitat i Consum, fomentarà la contractació estable d’investigadors i tècnics de suport en recerca biomèdica amb una inversió total de 3,2 milions d’euros. La mesura, inclosa en el Programa d'estabilització d'investigadors i de tècnics de suport a la investigació i d'intensificació de l'activitat investigadora en el Sistema Nacional de Salut (I3SNS), també vol fomentar que el personal sanitari pugui dedicar-se intensivament a la recerca. D’aquesta manera, es contribuirà a incrementar el nombre i la qualitat dels investigadors i dels grups d'investigació del sistema públic de Salut. L’aportació es concretarà amb la signatura d’un conveni entre el Departament de Salut i l’Institut de Salut Carlos III.
 
Els candidats a personal investigador hauran d'estar en possessió del grau de doctor i trobar-se en l'últim any o haver finalitzat el programa d'investigadors contractats de l'Institut de Salut Carlos III. Els seleccionats seran contractats de manera indefinida per la Generalitat o per qualsevol altra entitat gestora de la Investigació vinculada als centres del Sistema Sanitari Públic de Catalunya. L'Institut de Salut Carlos III cofinançarà cada contracte estable d'investigadors amb un ajut de 20.000 euros per al primer any, 16.000 euros per al segon, 12.000 euros per al tercer, 8.000 euros per al quart i 4.000 euros per al cinquè.
 
Pel que fa als tècnics de suport, hauran de ser titulats superiors, de grau mig o tècnics especialistes de formació professional contractats a través del Programa de Recursos Humans i Difusió de la Investigació de l'Institut de Salut Carlos III. En aquest cas, l’Institut aportarà una ajuda anual de 15.000 euros per cada contracte estable de tècnics de suport superiors i de 10.000 euros a l'any per cada contracte estable de tècnics de suport de grau mig o de tècnic de FP.
 
Dedicació intensiva a la investigació
 
El conveni entre ambdues institucions també preveu que el personal sanitari pugui dedicar el 50% del seu horari a tasques de recerca. Així, es faran aportacions econòmiques per a la contractació i retribució del personal que assumeixi la tasca assistencial corresponent als professionals que es concentrin en la investigació. En aquest cas, l’Institut de Salut Carlos III donarà 30.000 euros per al personal facultatiu i 15.000 euros per al personal d'infermeria per cada investigador o investigadora que tingui dedicació intensiva.
 
Els candidats elegibles hauran de ser personal assistencial amb trajectòria científica acreditada, i en el cas del personal facultatiu hauran de ser investigadors principals de projectes d'investigació actius finançats pel Pla Nacional de I+D+I, i tenir producció científica en biomedicina acreditada.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined