El Govern destina 29 milions d'euros per als ajuts relacionats amb el Contracte Global d'explotació

query_builder   4 novembre 2008 14:53

event_note Nota de premsa

El Govern destina 29 milions d'euros per als ajuts relacionats amb el Contracte Global d'explotació

·        Vol fomentar la modernització, el rejoveniment i la professionalització del sector agrari, així com els mètodes de producció agrícola sostenibles i de protecció del medi ambient
 
El Govern ha aprovat avui destinar prop de 29 milions d’euros als ajuts associats al Contracte Global d’Explotació (CGE) pel període 2008-2009 per tal de donar resposta al nombre de sol·licituds presentades en ambdues convocatòries Aquest ajuts tenen com a finalitat fomentar la modernització, el rejoveniment i la professionalització del sector agrari, així com fomentar els mètodes de producció agrícola sostenibles i de protecció del medi ambient.
L’aportació aprovada avui es destinarà a atendre les convocatòries de 2007, 2008 i 2009 del CGE. Concretament es destinaran 12,3 milions d’euros per a l’any 2008 i 12,1 milions d’euros per l’any 2009. Aquesta mesura garantirà atendre les sol·licituds presentades i actualitzar els terminis de realització i justificació de les actuacions per fer possible el seu compliment.
Així mateix, atesa la voluntat del Govern d’atendre les sol·licituds d’ajuts per a inversions productives del CGE també s’ha aprovat autoritzar una despesa de gairebé 7,5 milions d’euros pels ajuts associats al CGE. Concretament es destinaran 3,8 milions d’euros l’any 2008 i 3,5 milions l’any 2009. Aquesta aportació significa una ampliació de més de 4,5 milions euros respecte al pressupost assignat inicialment, que era de 2,8 milions d’euros. Aquestes ampliacions pressupostàries afecten als ajuts associats al CGE que inclou les línies d’ajuts següents.
 
1.- Ajuts inclosos al procediment abreujat (modalitat de gestió que s’aplica a aquells contractes en què els ajuts compromesos no són la contrapartida d’inversions productives):
 
-                     Indemnització compensatòria en zones de muntanya i indemnització compensatòria en zones desfavorides fora de les de muntanya
-                     Ajuts a mesures agroambientals
-                     Foment de la Ramaderia Ecològica
-                     Inversions no productives
-                     Assessorament tècnic
-                     Assessorament tècnico-econòmic
 
2.- Ajuts inclosos al procediment general (a través d’aquest procediment es gestionen aquells contractes que inclouen ajuts que són la contrapartida d’inversions productives, entenent com a inversions productives aquelles inversions que donen lloc a un augment significatiu del valor o de la rendibilitat de l’explotació agrària):
 
-                     Instal·lació de joves agricultors
-                     Modernització de l’explotació agrària
-                     Diversificació cap a activitats no agrícoles
-                     Adaptació a les normes comunitàries: traçabilitat dels productes agraris
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined