El Govern s'incorpora al Patronat del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental

query_builder   24 desembre 2007 12:58

event_note Nota de premsa

El Govern s'incorpora al Patronat del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental

.Participarà en la selecció de les línies de recerca de la fundació, podrà establir sinergies per millorar l'orientació de les polítiques ambientals i l'elaborarà estudis epidemiològics en relació a vectors ambientals

.El CREAL estudia els determinants ambientals de les malalties respiratòries, del càncer i dels efectes precoços dels contaminants ambientals en els primers anys de vida dels infants

El Govern ha acordat que Departament de Medi Ambient i Habitatge s’incorpori al Patronat de la fundació privada Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL). D’aquesta manera podrà participar en la selecció de les línies de recerca de la fundació i establir sinergies per tal de millorar l’orientació de les polítiques ambientals i l’elaboració d’estudis epidemiològics en relació a vectors ambientals.
 
La incorporació del Departament de Medi Ambient i Habitatge al Patronat de la fundació CREAL, aprovada en la sessió del Govern d’aquest matí, compta amb una dotació de 150.000 euros en concepte de patronatge.
 
El Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental és una institució creada a finals de l’any 2005 amb la missió de promoure i desenvolupar la recerca epidemiològica avançada sobre els factors ambientals que afecten a la salut humana, per tal de facilitar la prevenció i el control dels seus efectes perjudicials. El CREAL és una iniciativa conjunta de l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica (IMIM-IMAS), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Generalitat de Catalunya.
 
La recerca del CREAL es centra, sobretot, en l’estudi dels determinants ambientals de les malalties respiratòries, del càncer i dels efectes precoços dels contaminants ambientals en els primers anys de vida dels infants. Es tracta d’una investigació amb una finalitat molt pràctica, encaminada al desenvolupament de polítiques de protecció de la salut que permetin la disminució de les malalties i les discapacitats socials degudes a exposicions ambientals.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined