El Govern destina 16,4 milions d'euros a diversos projectes educatius

query_builder   4 novembre 2008 14:51

event_note Nota de premsa

El Govern destina 16,4 milions d'euros a diversos projectes educatius

  • Construirà tres centres d’educació infantil i primària i un gimnàs escolar
 
  • També signa un conveni amb la Fundació Conservatori del Liceu per al sosteniment del Centre Autoritzat de Grau Superior de Música Liceu de Barcelona
 
El Govern ha aprovat avui destinar 10,4 milions d’euros a l’edificació de quatre construccions escolars. Concretament, impulsarà la construcció d’un CEIP a Cornellà de Llobregat i del CEIP El Parc, del Prat de Llobregat, tots dos al Baix Llobregat; del gimnàs del CEIP Baldiri Reixac, de Banyoles (Pla de l’estany) i del CEIP La Flama de Manresa (Bages), del qual n’encarregarà la redacció del projecte. D’altra banda destinarà més de 6 milions d’euros a la formació de música i a estudis relacionats amb els productes càrnies.
 
El nou CEIP de Cornellà serà un centre d’educació infantil i primària de dues línies (dues aules per curs) amb 3.448 metres quadrats de superfície construïda. Comptarà amb 6 aules d’educació infantil i 12 aules d’educació primària, a més de les aules per a especialitats i per fer desdoblaments. El seu pressupost és de 4,6 milions d’euros i tindrà capacitat per escolaritzar un total de 450 alumnes. L’escola tindrà forma d‘U amb un cos de tres plantes i els altres dos d’una planta.
 
El CEIP El Parc del Prat de Llobregat serà una escola d’educació infantil i primària de dues línies que podrà escolaritzar un total de 450 alumnes. Comptarà amb 3.588 metres quadrats de superfície construïda, amb una planta en forma de lletra F, amb un gran cos de dues alçades i els dos cossos transversals d’una sola planta. Avui el Govern també ha aprovat la signatura d’un conveni amb l’Ajuntament del Prat de Llobregat per a la construcció del centre. El seu pressupost és de 5,2 milions d’euros.
 
Igualment, el Govern ha aprovat el conveni amb l’Ajuntament de Banyoles per a la redacció del projecte i l’execució de les obres de construcció d’un gimnàs al CEIP Baldiri Reixac. Aquest equipament compta amb un pressupost de 299.999 euros.
 
Finalment, s’ha aprovat la constitució d’un conveni amb l’Ajuntament de Manresa per a la construcció del CEIP La Flama de Manresa, un centre que comptarà amb una capacitat per a 450 alumnes d’entre 3 i 12 anys. En aquest cas, es tracta d’un centre de dues línies amb 6 aules per a educació infantil i 12 per a educació primària, a més de les de grups petits i especialitats. Comptarà també amb una aula de psicomotricitat per a nens de 3 a 6 anys més gran del que és habitual, de 84 metres quadrats, i dues aules d’educació especial també addicionals a l’equipament habitual d’un CEIP. La superfície construïda serà de 3.565 metres quadrats i el pressupost per a la redacció del projecte és de 279.008 euros.
 
 
Conveni amb el Conservatori del Liceu
 
A banda d‘aquestes construccions escolars, el Govern ha aprovat la signatura de dos convenis en matèria educativa. El primer s’ha signat amb la Fundació Conservatori del Liceu per al sosteniment del Centre Autoritzat de Grau Superior de Música Liceu de Barcelona des del curs 2008-2009 fins al curs 2011-2012. El pressupost d’aquest conveni és de 6 milions d’euros.
 
El segon compta amb una dotació de 24.388 euros i se signarà amb la Fundació per a la Formació, Investigació i Foment dels Oficis de la Carn i dels Productes Càrnies de Catalunya a l’IES d’Hoteleria i Turisme de Barcelona.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined