El Govern executarà aquest any 226 actuacions del Pla Nacional d'Associacionisme i Voluntariat

query_builder   12 maig 2009 13:39

event_note Nota de premsa

El Govern executarà aquest any 226 actuacions del Pla Nacional d'Associacionisme i Voluntariat

  • Per al 2009, compta amb un pressupost de gairebé 41 milions d’euros
  • Entre les actuacions incloses hi ha cursos de formació de bombers voluntaris o subvencions a entitats de voluntariat en els àmbits de joventut o salut
  • El Govern també ha creat una comissió de seguiment interdepartamental per coordinar i avaluar el pla
 
 
El Govern ha aprovat el Pla d’Execució del Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat 2008-2011 per a aquest any, amb un pressupost de més de 40.925.564 euros. Aquesta inversió permetrà realitzar un total de 226 actuacions en matèria associativa i de voluntariat per part dels diferents departaments i organismes del Govern.
 
Entres les accions destacades previstes aquest 2009 hi ha la programació de cursos de formació per a Bombers voluntaris i de formació bàsica per a voluntariat de protecció civil; cursos per a entitats en el marc de l’escola d’estiu, suport a les Associacions de Defensa Forestal, diverses subvencions destinades a entitats sense ànim de lucre per actuar en actuacions pròpies de la secretaria de Serveis Penitenciaris, la  convocatòria per a tres subvencions dirigides a entitats en l’àmbit de la salut, drogodependència i VIH/sida, o bé establir la regulació, difusió i seguiment de les activitats d’educació en el lleure on participen menors de 18 anys.
 
L’any passat, en el primer any de posada en marxa del Pla, es van executar 223 actuacions amb un pressupost de més de 43 milions d’euros. Es calcula que la inversió per a tot el Pla quan aquest s’enllesteixi, el 2011, arribi als 140 milions d’euros.
 
Seguiment del Pla d’Associacionisme i Voluntariat
 
El Govern també ha aprovat la creació de la comissió de seguiment interdepartamental del Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat, que s’encarregarà de coordinar l’execució del pla, fer-ne el seguiment i avaluar el conjunt d’actuacions. Aquesta comissió està formada per un representant de cada Departament competent en les matèries incloses en el Pla, la persona titular de la Secretaria d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i la titular de la Direcció General d’Acció Comunitària.
 
El Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat, aprovat el març de l’any passat, determina els eixos, les línies estratègiques, els objectius i les mesures sobre l’associacionisme i el voluntariat que es portaran a terme des de la Generalitat en els propers anys.
 
S’estructura al voltant de tres eixos: persones, entitats i societat. L’eix de les persones es basa en la formació del voluntariat; en la captació, incorporació i fidelització de les persones voluntàries, i en la promoció del voluntariat. Pel que fa a l’eix de les entitats, compren el finançament de les entitats; les estructures organitzatives, els òrgans de govern, la qualitat i l’avaluació; la rendició de comptes; la relació entre persones voluntàries i remunerades; els criteris de gestió dels equips humans; la participació de les entitats; la col·laboració i treball en xarxa; el nou marc de relacions amb l’administració i la relació entre entitats del voluntariat i empreses. Finalment, l’eix de la societat consta de l’equitat, la justícia social i les necessitats socials emergents; el paper dels valors de la comunitat; la solidaritat, sostenibilitat i foment de la convivència, i la democràcia participativa.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined