El Govern fa un pas més per completar el procés de digitalitzar la imatge mèdica radiològica a hospitals i CAP

query_builder   12 maig 2009 13:39

event_note Nota de premsa

El Govern fa un pas més per completar el procés de digitalitzar la imatge mèdica radiològica a hospitals i CAP

  • El Govern prorroga el conveni amb l’entitat pública Red.es de l’Estat fins a la fi del 2010 per poder completar la digitalització
  • A Catalunya es fan anualment set milions d’estudis radiològics que està previst que al 2010 estiguin digitalitzats
  • La seva digitalització millorarà l’eficàcia mèdica i l’atenció als usuaris, ja que permetrà disposar d’un sistema de còpia segur de les imatges mèdiques i compartir les imatges entre els centres
 
 
El Govern ha fet avui un nou pas per avançar en el procés de digitalització de la imatge mèdica a hospitals i CAP, i completar l’anomenat Pla de digitalització de la imatge mèdica endegat al 2008, amb l’objectiu de tenir digitalitzada la totalitat de la imatge radiològica que es genera a Catalunya a finals del 2010. L’equipament tècnic necessari per digitalitzar les plaques radiològiques –el programari i el maquinari- ha estat finançat parcialment pel conveni de col·laboració entre l’entitat pública Red.es del Ministeri d’Indústria, Comerç i Consum i el Govern de la Generalitat en el marc de l’anomenat Pla Avança. És en aquest marc que el Govern ha acordat prorrogar el conveni inicial, signat l’any 2006, fins al 31 de desembre de 2010.
 
Anualment a Catalunya es realitzen set milions d’estudis radiològics. La seva digitalització millorarà l’eficàcia mèdica i l’atenció als usuaris, ja que es podrà disposar d’un sistema de còpia segur de les imatges mèdiques; compartir les imatges entre els centres a través de la història clínica compartida a Catalunya, i facilitar la creació de xarxes avançades de serveis de telemedicina i teleassistència. El Pla de digitalització de la imatge mèdica preveu també per aquest 2010 establir les bases per a la digitalització de la resta d’imatge mèdica, l’anomenada “imatge no radiològica”, que inclou les dades clíniques generades pels diferents dispositius mèdics, com poden ser fotografies (anatomia patològica, oftalmologia, dermatologia), vídeos (escòpies) i registres mèdics (ECG, monitors d’UCI i audiometries, entre d’altres).
 
El conveni que avui es completa ha servit per donar un impuls decisiu al desenvolupament del programa Sanitat en Línia (e-Sanitat) en el marc del Pla Avança. Mitjançant aquesta col·laboració, en la qual es van acordar invertir 40 milions d’euros finançats al 50% per cada administració, s’han impulsat accions encaminades a la millora de la qualitat del procés assistencial, com la implantació de la recepta electrònica -que permet la prescripció des dels centres i la dispensació a les farmàcies-, la plataforma integrada de la història clínica compartida a Catalunya i la posada en funcionament dels projectes de telemedicina.
 
Del pressupost inicial acordat al conveni, queda pendent una inversió d’1.964.702 euros per aquest 2009, dels quals 1.350.390 es destinaran a completar el Pla de digitalització de la imatge mèdica i la resta, 614.312 euros, serviran per a d’altres projectes inclosos al pla de telemedicina i teleassistència mèdica.
 
Tal com preveu el Pla estratègic de sistemes d’informació i TIC en l’àmbit de la salut a Catalunya, el Pla per a la digitalització de la imatge mèdica junt amb la recepta electrònica, la història clínica compartida i el Pla de telemedicina i teleassistència mèdica, són els projectes estratègics amb els quals el Govern pretén facilitar el treball dels professionals en pro d’una assistència de qualitat.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined