Altres acords

query_builder   10 juny 2008 15:16

event_note Nota de premsa

Altres acords

  •     Construcció de nous edificis a la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Rovira i Virgili 
 
El Govern ha aprovat avui les inversions en els edificis universitaris del Campus de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i de la Facultat de Lletres i l’Escola Universitària d’Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili (URV).
 
En el cas dels nous edificis del Campus de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, amb seu a Barcelona i ubicat a Ca l’Aranyó, el Govern destinarà 108.492.270 euros pel període 2009-2033.
 
A Tarragona, els nous edificis de la Facultat de Lletres i l’Escola Universitària d’Infermeria del Campus de l’Avinguda Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, comptaran amb una inversió de 59.436.806 euros per al període 2009-2034.
 
 
  • Convocatòria de 506 places del cos administratiu de la Generalitat
 
El Govern ha aprovat avui l’oferta d’ocupació pública de 506 places del cos administratiu de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu reduir la temporalitat actual de l’ocupació pública. La convocatòria es publicarà previsiblement la segona quinzena del mes de juny i el calendari de les fases del procés de selecció es podran consultar al web del Departament de Governació i Administracions Públiques. L’última convocatòria d’aquest cos va tenir lloc l’any 2004, amb l’oferta de 258 places. Fins aleshores, s’havia fet una amb anterioritat el 1999, en què es van ofertar 50 places.
 
Aquesta oferta pública pretén reduir la temporalitat actual de l’ocupació pública, segons recull l’Acord general de 10 d’octubre de 2005 sobre condicions de treball del personal de l’àmbit d’aplicació de la Mesa General de Negociació de l’Administració de la Generalitat per als anys 2005-2008. Cal recordar que aquest Acord determina que l’Administració de la Generalitat adoptarà les mesures necessàries per reduir la temporalitat fins assolir la màxima estabilitat possible del personal que hi presta serveis.
 
 
  • Convocatòria d’eleccions sindicals del personal facultatiu i tècnic de Mossos d'Esquadra
 
El Govern ha aprovat avui la convocatòria d’eleccions sindicals parcials al Consell de la Policia per escollir el representant de l’escala de suport del cos de Mossos d’Esquadra a les categories de facultatius i tècnics. Aquestes eleccions, que la Mesa va acordar ahir que se celebraran el proper 16 de juliol, serviran per escollir per primer cop un representant de l’escala de suport al Consell de la Policia, òrgan de representació paritària de la Generalitat i dels Mossos d’Esquadra.
 
Actualment més d’un centenar de facultatius i tècnics treballen al cos de Mossos d’Esquadra. La normativa estableix la necessitat d’elegir un representant sindical d’aquesta categoria, que fins ara no tenia representació, atès que n’hi ha d’haver un per cada 250 funcionaris o fracció. El 8 de maig passat l’Associació Professional de Facultatius i Tècnics del Cos de Mossos d’Esquadra (AFITCME) va promoure la convocatòria d’eleccions sindicals parcials, d’acord amb el que estableix la legislació vigent, i avui el Govern n’ha aprovat el projecte de decret de convocatòria.
 
La nova escala de suport del cos de Mossos d’Esquadra, formada per facultatius i tècnics, dóna cobertura i suport a la funció policial. La creació d’aquesta escala és fruit d’una modificació de la llei policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra aprovada al Parlament de Catalunya el passat mes d’abril.
 
  • Subvenció de 3 milions d’euros a la passarel·la Gaudí Novia España-Barcelona Bridal Week
 
El Govern ha aprovat avui una subvenció de 3 milions d’euros fins al 2010 per a la passarel·la Gaudí Novia España-Barcelona Bridal Week. Amb aquest acord es garanteix la continuïtat de l’esdeveniment durant els propers tres anys. Per a l’edició de 2008, l’aportació pública és d’1,2 milions d’euros; per al 2009, d’1 milió d’euros, i de 800.000 euros per al 2010.
 
El conveni acordat avui és un pas més cap al model de cofinançament públic-privat i d’autogestió que inspira el Pla de Dinamització de la Moda 2007-2010 per tal de fomentar la competitivitat i la implicació del sector privat. L’acord respon a la doble voluntat d’atorgar la màxima estabilitat al sector i alhora aconseguir que els esdeveniments de moda obtinguin la major part del seu finançament de capital privat, tal i com succeeix als salons i passarel·les homologables d’Europa i EUA. D’aquesta manera, se supera un model del passat fortament subvencionat i amb poques possibilitats de sobreviure sense l‘Administració pública.
 
  • Publicació al DOGC de l’índex de preus percebuts agraris 2007
 
El Govern ha aprovat la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) de l’índex de preus percebuts agraris a efectes de l’actualització de les rendes de contractes de conreu d’acord amb la nova Llei de contractes de conreu aprovada a principis d’any. Aquest text estableix que la renda dels contractes s’actualitzi cada any agrícola (de l’1 de novembre al 31 d’octubre) d’acord amb l’índex de preus percebuts agraris (IPPA) o bé d’acord amb el sistema que fixin les parts.
 
El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural va iniciar la recollida i elaboració de l’estadística denominada Preus percebuts pel pagès l’any 1983. D’aquesta manera, es pretén mesurar l’evolució del nivell de preus que perceben els agricultors i els ramaders per la venda dels productes agraris. A diferència de l’índex de preus al consum, és un indicador directament relacionat amb el nivell d’ingressos dels agricultors i ramaders i la seva evolució al llarg dels anys.
 
  • El Govern aprova el finançament del Pla Catalunya Connecta per al 2008-2010
 
El Govern ha acordat sol·licitar el finançament per les actuacions del Pla Catalunya Connecta per al termini 2008-2010, per valor de 97 milions d’euros. L’objectiu d’aquest Pla és que tots els nuclis de població de més de 50 habitants tinguin accés als serveis de banda ampla, telefonia mòbil i televisió digital terrestre. A més, el Pla, que compta amb el finançament del Govern de l’Estat, permetrà donar cobertura de banda ampla i telefonia mòbil a la totalitat dels polígons industrials del país.
 
El Pla preveu unes 2.000 actuacions fins al 2010 que permetran l’extensió dels serveis de comunicacions electròniques. El 19 de febrer passat el Govern va aprovar una inversió de 110 milions d’euros per a l’extensió dels serveis de comunicacions electròniques a aquells punts que actualment presenten deficiències a través del Pla Catalunya Connecta. Entre les actuacions previstes en aquest Pla hi ha la realització d’estudis radioelèctrics, la construcció i compartició d’infraestructures i instal·lació d’equips. El Pla vol donar respostes específiques a les diferents tipologies de dificultats orogràfiques i de transmissió de senyal radioelèctric en zones com els Pirineus, les Terres de l’Ebre o la Catalunya Central.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined