El Govern atorga el Premi Justícia de Catalunya a l'expresident de l'Audiència de Tarragona

query_builder   3 novembre 2009 14:00

event_note Nota de premsa

El Govern atorga el Premi Justícia de Catalunya a l'expresident de l'Audiència de Tarragona

  • El Govern ha concedit aquest guardó a Antonio Carril Pan, per la seva implicació en la millora de l’Administració de Justícia a la demarcació de Tarragona
  • El Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona, el Registre Civil Únic de Barcelona, el Jutjat de Primera Instància núm. 3 de Tarragona i els jutjats de pau de Calella i Sitges també han estat premiats amb una menció honorífica
  • L’acte de lliurament del premi i les mencions es farà a la Ciutat de la Justícia el proper 6 de novembre, dia de la Justícia a Catalunya
 
El Govern ha acordat avui atorgar el Premi Justícia de Catalunya a l’expresident de l’Audiència Provincial de Tarragona, Antonio Carril Pan, per la seva implicació i impuls en la millora de l’Administració de Justícia. Carril Pan ha estat vinculat a la demarcació de Tarragona des dels inicis de la seva carrera professional, primer durant el període en què va ser jutge degà i després com a president de l’Audiència Provincial. 
 
Antonio Carril Pan va ingressar a la carrera judicial l’any 1978, i la seva primera destinació a Catalunya va ser el jutjat de districte de Montblanc, on va ser fins al febrer de 1984. Després d’un breu parèntesi en què va ser destinat al jutjat de primera instància i instrucció de Cambados a Pontevedra, va tornar a Catalunya l’octubre de 1986, on a partir d’aquell moment ha desenvolupat la seva carrera professional.
 
Entre l’octubre de 1986 i el setembre de 1995 va ser destinat al jutjat de primera instància i instrucció núm. 1 de Tarragona, i el febrer de 1990 va ser nomenat degà dels jutjats d’aquesta classe, càrrec del qual va cessar al setembre de 1995 quan va ser nomenat magistrat president de la secció segona (penal) de l’Audiència Provincial de Tarragona.
 
El 1999 va ser nomenat president de l’audiència territorial de Tarragona, càrrec per al qual va ser reelegit el 2004, i del qual va cessar el juliol passat. Actualment continua adscrit a aquest òrgan judicial. A més, des del 1996 fins a l’abril de 2003 va ser president del Jurat Provincial d’Expropiació de Catalunya.
 
Antonio Carril Pan ha rebut també la Creu Distingida de 1ª classe de l’Orde de Sant Raimon de Penyafort, atorgada a petició de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona; la Creu d’Honor de Sant Raimon de Penyafort, a petició de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, així com la Insígnia d’or de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Reus, que se li va concedir el 2008. A més, el passat 2 d’octubre, l’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Tarragona el va nomenar col·legiat d’honor.
 
Mencions honorífiques
 
D’altra banda, el Govern ha aprovat també atorgar les mencions honorífiques a l’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona, el Registre Civil Únic de Barcelona, el Jutjat de primera instància núm. 3 de Tarragona i els jutjats de pau de Calella i Sitges.
 
L’I·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona (delegació Territorial del Prat del Llobregat) ha estat premiat per la seva aposta decidida en l’aplicació de les noves tecnologies de la informació i les comunicacions.
 
Un altra de les mencions s’ha atorgat al Registre Civil Únic de Barcelona per la capacitat demostrada pel seu personal a l’hora d’implicar-se en noves tasques com ara l’ampliació d’horari d’atenció al públic, la implementació d’instruments de gestió en línia, la creació d’una oficina d’atenció al ciutadà o la digitalització de tots els llibres del Registre Civil des de l’any 1950.
 
El Jutjat de Primera Instància número 3 de Tarragona, i més concretament el seu secretari judicial, Josep Maria Sabater, i tot el seu personal, també han estat premiats amb una menció honorífica per acollir el projecte LexNET, la primera experiència de notificacions judicials telemàtiques desplegada a tot el territori de Catalunya i que avui dia supera els dos milions de notificacions operades.
 
Per últim, també rebran una menció els jutjats de pau de Callela i Sitges per la seva disposició i col·laboració en la posada en marxa de la informatització dels registres civils dels jutjats de pau, mitjançant l’INFOREG. Aquests han estat els primers registres civils de jutjats de pau de Catalunya i de l’Estat que han practicat les inscripcions i els certificats del registre civil informàticament. A més, dins de la mateixa menció es premia el jutge de pau Xavier Ten Figueras i la secretària judicial Olga Calle Sánchez, del Jutjat de Pau de Calella, i Fermí Grabulosa Novell i Rosario García Amorós, jutge de pau i secretària judicial, respectivament, del Jutjat de Pau de Sitges per la seva contribució, mitjançant les noves tecnologies, a l’ús de la llengua catalana en l’àmbit dels registres civils.
 
Premi Justícia de Catalunya
 
El Premi Justícia de Catalunya s’atorga a les persones físiques o jurídiques que s’han distingit per la seva contribució rellevant en la renovació, l’aplicació i la difusió del dret propi de Catalunya; en la realització o l’impuls d’actuacions que afavoreixin la modernització, l’eficàcia i l’eficiència en la prestació de serveis relacionats amb la justícia a Catalunya; per l’adaptació de l’Administració de justícia a la realitat social que l’envolta; per l’especial dedicació en l’enfortiment dels drets de defensa i representació de les persones més desafavorides en l’àmbit de l’assistència jurídica gratuïta; així com per les actuacions notòries i rellevants en el camp de la justícia de pau.
 
El lliurament de premis es farà a la Ciutat de la Justícia el proper 6 de novembre, coincidint amb el dia de la Justícia a Catalunya.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined