El Govern concedeix un préstec de 42 milions d'euros a la filial comercial de Nissan Motor Ibérica

query_builder   17 març 2009 14:29

event_note Nota de premsa

El Govern concedeix un préstec de 42 milions d'euros a la filial comercial de Nissan Motor Ibérica

  • El préstec va destinat a finançar els vehicles que estan en estoc durant més de sis mesos, a causa de la caiguda de les vendes
  • L’acció forma part de les onze mesures immediates per donar suport al sector de l’automoció impulsades pel Govern la setmana passada
El Govern ha acordat atorgar una préstec de 42 milions d’euros a l’empresa Nissan Iberia SA, la filial comercial del grup Nissan Motor Ibérica SA, per al finançament de l’estoc de vehicles de llarga durada, de més de sis mesos, produïts a Catalunya i adreçats al mercat interior. L’operació de finançament, que es realitzarà a través de l’Institut Català de Crèdit, forma part de les onze accions immediates i a curt termini per donar suport al sector de l’automoció impulsades la setmana passada.
 
El Govern va aprovar destinar un total de 465,8 milions d’euros a un conjunt d’accions, entre les quals hi ha ajuts al finançament dels estocs que s’han incrementat a causa de la important caiguda de les vendes, una mesura que avui es posa en marxa i que té un pressupost total de 62 milions d’euros.
 
L’acord aprovat avui consisteix en un préstec de capital circulant, el que ha de permetre seguir desenvolupant la seva activitat amb normalitat, per a un termini no superior als 12 mesos amb condicions favorables que es determinaran segons la tipologia de l’operació i el volum de vehicles a finançar. El préstec es concedeix a la comercial perquè pugui fer un pla de venda detallat dels models en estoc i per una durada d’un any. L’objectiu és facilitar la seva sortida al mercat i permetre que la comercial pugui comprar nous vehicles a la casa matriu i així anar alliberant l’estoc existent a fàbrica.
 
Amb 164 treballadors directes, unes vendes de 46.000 unitats l’any 2008 i una facturació de 342 milions d’euros, la filial comercial Nissan Iberia SA forma part del grup Nissan Motor Ibérica SA, i és un dels principals fabricants de Catalunya del sector de l’automòbil. L’empresa, com la resta de les empreses del sector, ha experimentat les conseqüències de l’actual situació econòmica i la forta caiguda de vendes. El seu nivell d’existències ha arribat a més de 6.000 vehicles amb una antiguitat superior a 6 mesos, entre concessionaris i fàbrica. D’aquests, 1.628 són unitats produïdes a Barcelona i es troben a la fàbrica de Barcelona.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined