El Govern continua les obres de construcció de l'última etapa del regadiu Garrigues Sud

query_builder   17 març 2009 14:54

event_note Nota de premsa

El Govern continua les obres de construcció de l'última etapa del regadiu Garrigues Sud

 
  • Aprovada l’expropiació dels terrenys per garantir el subministrament elèctric de l’estació de bombament que ha de donar servei als municipis de Bovera, la Granadella, Bellaguarda, a les Garrigues
  • El Garrigues Sud, que actualment ja dóna servei a 860 regants, preveu la transformació de més de 10.600 hectàrees en reg de suport i beneficiarà més de 1.700 regants quan estigui acabat
El Govern ha fet avui un nou pas en les obres de l’últim tram del regadiu Garrigues Sud, la quarta i darrere etapa de construcció d’aquest reg de suport que ha de donar servei a diversos municipis situats entre les Terres de Ponent i les Terres de l’Ebre. L’acord adoptat preveu l’ocupació urgent dels béns afectats per les obres de la quarta etapa del projecte Garrigues Sud, destinades a garantir el subministrament elèctric a l’estació de bombament de Bellaguarda per fer arribar els cabals d’aigua als termes municipals de Bovera, la Granadella, Bellaguarda. Les 49 finques afectades per l’expropiació, que es durà a terme d’aquí a un mes, pertanyen a aquests tres municipis de la comarca de les Garrigues i al municipi de Flix, a la Ribera d’Ebre.
 
El regadiu del Garrigues Sud, que té un pressupost de 607.962 euros,  preveu la transformació en reg de suport de 10.665 hectàrees que beneficien 1.710 regants. A dia d’avui ja s’han desenvolupat les tres primeres etapes de les quatre que té el projecte, de manera que 860 regants ja s’ha vist afavorits per la transformació de 5.165 hectàrees en reg de suport.
 
En aquests moments, s’estan fent les obres de la quarta etapa del regadiu de la qual, 1.158 hectàrees ja han entrat en servei. Així, només queda per completar el subministrament del cabal a les 4.342 hectàrees restants. D’altra banda, més de la meitat d’aquests terrenys, unes 2.578 hectàrees, ja tenen la infraestructura de canonades acabada i només cal que els arribi el subministrament elèctric per entrar en servei i començar a regar aquest estiu.
 
La posada en marxa d’aquesta quarta fase del Garrigues Sud, que afecta els municipis de Juncosa, Bellaguarda, Els Torms i La Granadella, preveu fer arribar el subministrament elèctric a l’estació de bombament de Bellaguarda. Es farà mitjançant una escomesa elèctrica i 7.822 metres de línia per al transport d’energia elèctrica d’un i dos circuits a 25 kilovolts que alimentarà l’estació de bombament de Flix, actualment en servei.
Reg Garrigues Sud
Reg Garrigues Sud
.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined