El Govern s'incorpora al parc d'innovació empresarial Creàpolis de Sant Cugat amb una inversió d'1,5 milions d'euros

query_builder   17 març 2009 14:52

event_note Nota de premsa

El Govern s'incorpora al parc d'innovació empresarial Creàpolis de Sant Cugat amb una inversió d'1,5 milions d'euros

 
  • Creàpolis, impulsat per ESADE, és un centre capdavanter en innovació que vol ser referent internacional i pretén promoure idees i ajudar a transformar-les en empreses
  • El Govern hi participarà amb un 14,4% per mitjà d’AVANÇSA, l’empresa pública encarregada d’impulsar la nova indústria i l’economia catalana
 
El Govern continua impulsant la innovació empresarial i la conversió de la indústria catalana cap a un nou model modern i competitiu, i avui ha aprovat una participació del 14,4% en el nou parc d’innovació empresarial Creàpolis, amb una inversió d’1,5 milions d’euros. L’operació es farà mitjançant l’empresa pública AVANÇSA, Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya.
 
El parc empresarial Creàpolis, situat a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), és un projecte impulsat per ESADE, conjuntament amb l’ajuntament d’aquest municipi, Caixa Catalunya, Caixa Sabadell, La Caixa, Caixa Manresa i l’associació empresarial local, als quals se suma ara la Generalitat a través d’AVANÇSA.
 
L’objectiu del parc és potenciar la creativitat i les noves idees en el món empresarial català. El centre compta amb 13.000 m2 d’oficines i 4.690 m2 de locals, i està dissenyat per estimular la interacció entre el món universitari, l’empresa i altres xarxes de coneixement i innovació, per tal de detectar noves oportunitats de mercat i impulsar-ne el desenvolupament.
 
Per la seva banda, AVANÇSA és una societat íntegrament participada pel Govern de la Generalitat i adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa. Està compromesa amb l’impuls industrial de Catalunya, orientat també envers la denominada “nova indústria” i el seu valor afegit, amb la creació de llocs de treball de qualitat, la recerca i la innovació, la internacionalització, la sostenibilitat i la capacitat de lideratge del sector industrial modern del sud d’Europa. El seu pressupost de capital per a inversions al 2009 puja a 18 milions d’euros.
 
L’entrada en el capital de Creàpolis encaixa perfectament en l’estratègia d’AVANÇSA, independentment de les inversions a curt termini, ja que es tracta d’un projecte que vol ajudar les empreses en les tasques d’innovació i de consecució de l’excel·lència. La companyia pública AVANÇSA se situa amb aquesta operació en el nucli crític d’anticipació de projectes i de reforç del desenvolupament. L’operació permet també compartir experiències amb el món universitari-empresarial, amb un projecte capdavanter.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined