Altres Acords de Govern

query_builder   29 setembre 2009 14:17

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

 
El Govern impulsa l’ampliació i la millora d’un equipament d’atenció a la dependència a Vic
 
El Govern ha acordat avui destinar 649.842 euros a la realització de les obres d’ampliació i millora d’una residència per a persones amb discapacitat física i psíquica, un centre de dia i habitatges amb serveis per a gent gran a Vic (Osona).
 
Ho farà mitjançant una subvenció de 649.842 euros a la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Casa Caritat de Vic, que es distribuirà amb càrrec als 61 milions d’euros traspassats a Catalunya a compte del Fons estatal per a obres de creació i millora de la xarxa d’atenció a la dependència.
 
 
El Govern adapta la normativa sobre capacitat sancionadora en matèria laboral a la competència assolida sobre els permisos inicials de treball de les persones estrangeres
 
El Govern ha aprovat modificar el Decret que regula la potestat sancionadora de la Generalitat de Catalunya per a infraccions i sancions relacionades amb matèries i riscos laborals, per tal d’adaptar la normativa a la nova competència assolida per la Generalitat de Catalunya d’atorgament dels permisos inicials de treball de les persones estrangeres.
 
La Generalitat de Catalunya exercirà a partir de l’1 d’octubre les competències  d’autoritzacions inicials de treball de les persones estrangeres, en compliment de l’Estatut d’autonomia. Amb aquest traspàs, Catalunya es converteix en la primera comunitat d’assumir la competència d’atorgament dels permisos inicials de treball de les persones estrangeres, que es podran tramitar a 10 oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).
 
El Govern subvenciona amb 600.00 euros el festival Temporada Alta i el projecte Escena Catalana Transfronterera
 
El Govern ha aprovat destinar 480.827 euros a l’Ajuntament de Girona per al funcionament del festival d’arts escèniques Temporada Alta, i 119.172 euros a l’Ajuntament de Salt per a la realització del projecte Escena Catalana Transfronterera. El festival Temporada Alta, que té lloc de l’1 d’octubre a l'11 de desembre, celebra enguany la 18 edició i compta amb la participació de més de setanta espectacles de setze països diferents. D’altra banda, el projecte Escena Catalana Transfronterera programa espectacles de teatre, música, circ i dansa a les ciutats de Salt i Perpinyà.
 
 
 
El Govern reconeix oficialment dos nous casals catalans a l’exterior a l’Equador i Àustria
 
El Govern ha reconegut avui oficialment dos nous casals catalans a Amèrica del Sud i a Europa. En concret, ha reconegut el casal “Jorge Butiñá i Cardona”, de la ciutat de Cuenca, a l’Equador, i el “Casal Català de Salzburg”, a Àustria. Amb aquest nou reconeixement, ja són 122 les Comunitats Catalanes a l’Exterior (CEE) ubicades a gairebé 40 països arreu del món, les que treballen amb el suport del Govern per projectar Catalunya fora de les nostres fronteres.
 
A partir d’ara, ambdues associacions podran beneficiar-se d’un ampli catàleg de serveis per part de la Generalitat. Els dos casals gaudiran de l’enviament de publicacions periòdiques catalanes, l’organització de cursos de català, ajuts a la creació de pàgines web, beques per a estudis de postgrau a Catalunya, estades a Catalunya destinades a joves, exposicions itinerants o descomptes per poder veure la Televisió de Catalunya Internacional (TVCi), entre d’altres.
 
Les Comunitats Catalanes de l’Exterior és el terme que designa aquelles agrupacions privades de gent catalana i estrangera catalanòfila arreu del món (casals, centres catalans, agrupacions acadèmiques i empresarials, etc.) que el Govern català ha reconegut per acord oficial. Aquestes entitats tenen com a objectius principals la promoció de Catalunya entre la societat civil i el suport a la gent catalana resident a l’exterior de Catalunya. Cal assenyalar que, actualment, hi ha 699 catalans a l’Equador i 243 a Àustria.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined