Altres acords de Govern

query_builder   21 octubre 2008 14:11

event_note Nota de premsa

Altres acords de Govern

El Govern destina 400.000 euros a dos projectes de lluita contra la sida a Guatemala
 
El Govern ha concedit una subvenció a la Fundació Sida i Societat per al finançament de dos projectes relacionat amb la salut a Guatemala. Es tracta del projecte UALE, de prevenció, control i tractament de les infeccions de transmissió sexual i sida (ITS/VIH) a la població d’Escuintla; i també el projecte MANGUA, de suport tècnic al Ministeri de Salut Pública i Assistència Social per al desenvolupament d’un aplicatiu informàtic que permeti el seguiment i l’avaluació dels tractaments antirretrovirals en els dos hospitals de referència a Ciutat de Guatemala. L’import total de la subvenció és de 400.000 euros. Aquesta subvenció s’inscriu en el conveni de col·laboració entre l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Ministeri de Salut Pública i Assistència Social de la República de Guatemala.
 
 
Mig milió d’euros per a operacions d’ajuda alimentària de Nacions Unides a Myanmar, la República Democràtica del Congo i Somàlia
 
El Govern ha autoritzat l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament a atorgar una subvenció al Programa Mundial d’Aliments (PMA) d’un import total de 490.000 euros. L’acord permetrà el finançament de tres projectes d’aquesta agència de Nacions Unides. A Somàlia s’hi executarà el projecte d’auxili prolongat i operacions de recuperació i ajuda alimentària per a l’auxili i protecció de mitjans de subsistència. A la República Democràtica del Congo s’hi faran diverses operacions de recuperació i ajuda alimentària per a víctimes de conflicte armat i altres grups vulnerables. Finalment, es finançarà ajuda alimentària a les poblacions afectades pel pas del cicló Nargis a Myanmar, dins de l’operació d’emergència que ja va endegar-se el mes de maig.
 
 
El Govern destina 450.000 euros a subvencionar projectes de promoció de la pau i els drets humans
 
El Govern ha aprovat obrir una convocatòria de subvencions per valor de 450.000 euros per a projectes de promoció de la pau i els drets humans. La convocatòria, per al període 2009-2010, té per objectiu promoure projectes de dos anys de durada que impulsin entitats sense afany de lucre. Aquesta convocatòria va dirigida a aquells projectes de sensibilització sobre el respecte dels drets humans i la sensibilització sobre aquells elements de la nostra societat que tenen conseqüències –directes o indirectes- en la proliferació dels conflictes armats o la vulneració dels drets humans al món. Aquesta segona línia de projectes parteix de la perspectiva de corresponsabilitat dels països del nord en els conflictes. També se subvencionaran aquells projectes de comunicació social relacionats amb la pau i els conflictes; els treballs l’anàlisi dels conflictes violents i el seu impacte en la vulneració dels drets humans; i els projectes de divulgació del sistema internacional de protecció dels drets humans i de construcció de la pau.
 
La nova línia d’ajuts de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans aprovada avui se suma a la convocatòria anual dirigida a entitats, i a la convocatòria específica d’ajuts per a projectes de promoció de la pau i els drets humans impulsats per ajuntaments i consells comarcals.
 
 
El Govern aprova dos línies d’ajut per fomentar els aliments ecològics
 
El Govern ha aprovat avui dues línies d’ajut que tenen com a objectiu fomentar la producció, difusió i distribució dels aliments ecològics. El primer d’ells es per a fomentar la distribució d’aliments ecològics per a programes de consum social i/o local, amb l’objectiu que les agrupacions de productors coordinin la seva producció i creïn estructures per facilitar la concentració de l’oferta i la comercialització en el mercat local.
 
L’altra línia d’ajut està destinada a organitzacions sense ànim de lucre i entitats locals per a actuacions de foment i difusió de la producció i el consum d’aliments ecològics. Al total de les dues línies es destinarà una despesa de 95.000 euros.
 
 
NOMENAMENTS
 
El Govern ha aprovat avui el nomenament d’Agustí Abelaira com a director del Programa de finançaments estructurats del Departament d’Economia i Finances
 
Agustí Abelaira serà el director del Programa de finançaments estructurats del Departament d’Economia i Finances. Nascut a Barcelona l’any 1965. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Direcció Pública per ESADE i Postgrau en Economia i Gestió de la Hisenda Autonòmica i Local per la Universitat de Barcelona. Diplomat en el Programa de Direcció Financera per EADA i en el Programa de Desenvolupament Directiu per l’IESE.
 
Professionalment, després de desenvolupar tasques en diferents entitats del sector financer i de l’ automoció, l’any 1991 ingressa a l’Administració de la Generalitat, ocupant diferents llocs en la Direcció General de Pressupostos del departament d’Economia i Finances. Des de l’any 2001 és Cap de l’ Àrea de Programes Interdepartamentals, unitat adscrita a la Secretaria General de l’esmentat departament.
 
El secretari d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, Joan Guanyabens, assumeix les funcions de conseller delegat de l’Agència d’Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdica
 
El secretari d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Joan Guanyabens, assumirà responsabilitats directives a l’Agència d’Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdica per tal de garantir el lideratge en l’ús de les tecnologies mèdiques. El Govern l’ha nomenat avui conseller delegat d’aquesta agència. Actualment, Guanyabens dirigeix i coordina l’estratègia de Salut en l’àmbit dels Sistemes d'Informació Sanitaris i Tecnologies de la Informació i la Comunicació des de la Secretaria d’Estratègia i Coordinació del departament. A partir d’ara, assumeix noves funcions amb l’objectiu d’ampliar els àmbits d’actuació de l’actual l’Agència d’Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdica, que a partir d’ara absorbirà també les àrees d’Informació i Qualitat. Es pretén anar cap a una Agència d’Informació i Qualitat que faciliti i gestioni la informació, generi coneixement i avaluï el sistema sanitari català.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined