El Govern aprova el Pla Integral del Poble Gitano 2009-2013

query_builder   30 juny 2009 13:49

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla Integral del Poble Gitano 2009-2013

  • Té com a objectiu combatre la situació de desigualtat que pateix la població gitana a Catalunya
  • Compta amb un pressupost de 3,5 milions d’euros per al 2009 i inclou 106 actuacions repartides en 16 àmbits de treball
  • Impulsarà mesures de promoció al mercat laboral, d’accés a l’habitatge, l’educació, i accions per difondre la cultura i la llengua gitanes
 
El Govern ha aprovat el Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya 2009-2013 amb l’objectiu de combatre, des d’una perspectiva global, la situació de desigualtat que pateix la població gitana a Catalunya. El Pla pretén equiparar socioculturalment i econòmicament aquest col·lectiu amb la societat catalana en general i alhora vol promoure i reconèixer els seus trets propi i culturals.
 
El Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya 2009-2013 compta amb una dotació econòmica per a l’any 2009 de 3.547.000 euros i impulsa un total de 106 actuacions incloses en 16 àmbits de treball adreçades a garantir la igualtat d’oportunitats del col·lectiu gitano a Catalunya. El Pla divideix les actuacions i els projectes en els àmbits d’acció social i ciutadania, comerç, cultura, dones i polítiques de gènere, educació, esport, habitatge, política lingüística, justícia, participació, rehabilitació de nuclis antics, salut, seguretat pública, sostenibilitat i treball.
 
Entre les línies estratègiques més importants hi ha actuacions transversals per tal de visibilitzar les persones gitanes en tots els àmbits de la societat. Així, a partir d’aquest Pla s’impulsaran mesures per a la seva equiparació amb la resta de la ciutadania, com ara l’accés o la promoció en el mercat laboral, l’habitatge, l’educació i els estudis universitaris. També destaquen les accions encaminades a desenvolupar, mantenir, estudiar i difondre la cultura i la llengua gitanes a Catalunya, a través de la creació de la Fundació Institut de Cultura del Poble Gitano o la recuperació de la llengua romaní.
 
Aquest és el segon Pla Integral del Poble Gitano de Catalunya, després de la realització del pla 2005-2008. El procés de desenvolupament d’aquest nou Pla també ha estat un treball compartit entre diversos departaments del Govern de la Generalitat de Catalunya, les organitzacions i les entitats gitanes a través del Consell Assessor del Poble Gitano, els ens locals i les organitzacions de l’àmbit social, sindical i cultural. El Pla compta amb un procés d’avaluació contínua que farà el seguiment de la implementació de les actuacions i una avaluació final per extreure’n el resultat global.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined