El Govern impulsa la construcció de vint-i-cinc noves depuradores

query_builder   5 febrer 2008 13:49

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la construcció de vint-i-cinc noves depuradores

  • Aquestes actuacions són essencials per al tractament de les aigües residuals domèstiques i industrials dels municipis 
  • El pressupost total supera els 10,8 milions d’euros, la major part dels quals són finançats pel fons de Cohesió de la Unió Europea
 
El Govern ha aprovat avui la construcció de vint estacions depuradores a les conques de la Noguera Pallaresa, la Noguera Ribagorçana i la Garona, a set comarques de la demarcació de Lleida, i cinc més a les comarques tarragonines del Priorat, el Baix Ebre i la Terra Alta. Aquestes actuacions comptaran amb un pressupost total de més de 10,8 milions d’euros.
 
Les noves depuradores de la demarcació de Lleida es construiran als municipis d’Àger (Val d’Aran); Algerri, Ivars de Noguera, les Avellanes i Santa Linya (Noguera); Baix Pallars, Espot, la Guingueta d’Àneu, Rialp, Sort (Pallars Sobirà); Isona i Conca Dellà, la Pobla de Segur, Sarroca de Bellera, la Torre de Cabdella, Tremp, Llimiana  – finançada amb Fons Feder de la Unió Europea – (Pallars Jussà); la Portella (Segrià), la Vall de Boí i Vilaller (Alta Ribagorça) i Vielha i Mijaran (Alt Pirineu i Aran) – finançades en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea –. Pel que fa a les comarques tarragonines, les cinc estacions depuradores es construiran a Benifallet (Baix Ebre); Corbera d’Ebre (Terra Alta); Guiamets, Marçà i Margalef (Priorat). Quatre d’aquests cinc projectes són cofinançats en un 80% pels Fons de Cohesió de la Unió Europea.
 
El conjunt d’actuacions és essencial per al tractament de les aigües residuals domèstiques i industrials d’aquests municipis, que actualment s’aboquen al medi sense tractament o amb un d’insuficient. L’entrada en funcionament de les obres projectades permetrà la recollida i posterior tractament dels cabals d’aigües residuals, possibilitant el retorn al medi en les condicions de qualitat necessàries.
 
Es preveu que les obres s’iniciïn el segon semestre de l’any i el període d’execució oscil·larà entre els 4 i els 12 mesos. 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined