El Govern millora el sanejament de cinc comarques de Lleida amb la construcció de vuit depuradores

query_builder   21 octubre 2008 13:44

event_note Nota de premsa

El Govern millora el sanejament de cinc comarques de Lleida amb la construcció de vuit depuradores

  •  Les actuacions es desenvoluparan a les comarques del Segrià, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, la Val d’Aran i la Noguera
  • Les obres tenen un pressupost superior als 3,7 milions d’euros i donaran servei a 5.643 persones
 El Govern ha impulsat avui la construcció de vuit estacions depuradores per millorar el sanejament de les comarques del Segrià, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Val d’Aran i la Noguera. Aquestes noves depuradores s’ubicaran als municipis de la Portella, Sort, Alins, Torre de Cabdella, Vielha e Mijaran, Castell de Mur i Torrelameu i Corbins. A més, el Govern també ha donat llum verd a la instal·lació dels col·lectors en alta que donen servei a la depuradora d’Espui. El conjunt d’aquestes actuacions tractarà un cabal total de 1009 m3/dia que permetrà donar servei a 5.643 persones.
 
Aquestes actuacions, que és previst que comencin abans que finalitzi l’any i tinguin una durada de 8 mesos, suposaran una inversió superior als 3,7 milions d’euros repartits de la següent manera:
 
  • Estació depuradora d’aigües residuals i col·lectors en alta de la Portella, al terme municipal de la Portella (Segrià): 426.673 euros.
 
  • Estació depuradora d’aigües residuals i col·lectors en alta d’Altron, al terme municipal de Sort (Pallars Sobirà): 360.394 euros.
 
  • Estació depuradora d’aigües residuals i els col·lectors en alta de Saurí-Llessui, al terme municipal de Sort (Pallars Sobirà): 610.966 euros.
 
  • Estació depuradora d’aigües residuals i dels col·lectors en alta d’Àreu, al terme municipal d’Alins (Pallars Sobirà): 254.673 euros.
 
  • Estació depuradora d’aigües residuals i dels col·lectors en alta d’Alins, al terme municipal d’Alins (Pallars Sobirà): 261.507 euros.
 
  • Col·lectors en alta d’Espui (Aiguabella), al terme municipal de la Torre de Cabdella (Pallars Jussà): 221.801 euros.
 
  • Estació depuradora d’aigües residuals i dels col·lectors en alta del nucli d’Arròs, al terme municipal de Vielha e Mijaran (Val d’Aran): 525.748 euros.
 
  •  Estació depuradora d’aigües residuals de Guàrdia de Tremp, al terme municipal de Castell de Mur (Pallars Jussà): 346.672 euros.
 
  • Estació depuradora d’aigües residuals i col·lectors en alta de Torrelameu, als termes municipals de Torrelameu i Corbins (Noguera). 784.756 euros.
 
Totes aquestes actuacions permetran una important i imprescindible millora, tant sanitària com mediambiental, de les lleres públiques de les conques de la Noguera Pallaresa, la Noguera Ribagorçana i la Garona. Així, l'entrada en funcionament d’aquests instal·lacions permetrà la recollida i el tractament adient dels esmentats cabals d'aigües residuals, possibilitant el retorn al medi en condicions de qualitat.
 
Aquestes obres de millora del sanejament formen part del Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes 2005 (PSARU) de les conques de la Noguera Ribagorçana, la Noguera Pallaresa i la Garona. El 80% del cost de les obres prové del Fons de Cohesió de la Unió Europea.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined