El Govern aprova el Pla rector d'ús i gestió de l'Àrea Protegida de les Illes Medes

query_builder   11 novembre 2008 14:12

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla rector d'ús i gestió de l'Àrea Protegida de les Illes Medes

 
  • L’objectiu del Pla és regular les activitats que es desenvolupen en aquest espai per garantir la conservació de la flora i la fauna 
El Govern ha aprovat avui el projecte de Decret del Pla rector d’ús i gestió de l’Àrea Protegida de les Illes Medes, al Baix Empordà, amb l’objectiu d’ampliar-ne la conservació i la protecció de la flora i la fauna del medi marí de les Illes Medes i del seu entorn. També vol evitar la destrucció, el deteriorament o desfiguració de l’hàbitat natural d’aquesta zona.
 
D’aquesta manera, es pretén consolidar la protecció d’aquest espai mitjançant una gestió adequada i una regulació específica dels usos turístics, recreatius, esportius, educatius i científics, així com de la pesca professional en aquesta àrea protegida. Aquest Pla estableix els límits d’accés de la zona i la planificació de les actuacions que s’hauran de realitzar, sempre sota criteris de conservació dels valors i dels processos naturals, així com del seu estudi i difusió.
 
Amb el Pla rector, que té una vigència de quatre anys des de la seva aprovació, es vol ordenar i regular el fort creixement de les activitats econòmiques que es desenvolupen en l’Àrea Protegida de les Illes Medes i orientar la gestió, millorant-ne la qualitat, en concordança amb el valor del seu patrimoni natural com de les dimensions d’aquest espai. La limitació de l’accés a l’espai ha de garantir la protecció i possibilitar un desenvolupament sostenible de les activitats d’ús públic.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined