El Govern convoca 980 noves places de Mossos d'Esquadra per a l'any 2009

query_builder   11 novembre 2008 13:47

event_note Nota de premsa

El Govern convoca 980 noves places de Mossos d'Esquadra per a l'any 2009

  • Actualment hi ha 1.058 aspirants seguint el curs bàsic policial a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, que reforçaran la presència policial arreu de Catalunya a partir del mes de juny
 
El Govern ha aprovat avui la convocatòria pública de 980 places per a l’accés al cos de Mossos d'Esquadra de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2009, amb l’objectiu de reforçar la presència policial arreu del país una vegada ha finalitzat el desplegament del cos. 
 
Aquesta convocatòria correspon a la vint-i-tresena promoció del cos. Un cop aprovada, s'iniciarà la tramitació dels processos selectius corresponents d’accés al cos. Els seleccionats entre els aspirants es formaran com a policies a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) durant el curs 2009-2010.
 
Atès que el desplegament territorial del cos va finalitzar l’1 de novembre passat amb l’assumpció de competències al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, tots els mossos que aprovin el curs bàsic policial en els propers cursos aniran a reforçar la presència policial a aquells indrets de Catalunya que més ho necessitin.
 
Actualment hi ha 14.150 agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra arreu de Catalunya i 1.058 aspirants estan seguint el curs bàsic de formació policial a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Es diplomaran el proper mes de juny.
 
El Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació farà convocatòries anuals d’aspirants a Mossos d’Esquadra per tal d’assolir la xifra de 18.267 efectius l’any 2015. Aquest és el nombre d’agents que va determinar la Junta de Seguretat de Catalunya l’any 2006 per afrontar l’augment de població que ha viscut el país en els darrers anys.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined