Altres Acords de Govern

query_builder   30 juny 2009 13:51

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern aprova un complement retributiu per dedicació especial de mestres i professors de caràcter voluntari
 
El Govern ha aprovat un complement de dedicació horària especial del personal docent del cos de mestres i dels cossos de professors d’ensenyaments secundaris, vinculat a una major dedicació lectiva setmanal voluntària. La mesura només s’aplicarà a partir del curs 2009-2010 en els prop de 500 centres que actualment tenen en aplicació un Pla d’autonomia específic (PAC).
 
L’acord suposa que una part del professorat d’un centre pugui optar a una dedicació lectiva setmanal superior a l’estàndard establert amb caràcter general per al personal docent. Aquesta major dedicació lectiva representa un major nombre d’hores d’horari fix al centre docent, sense superar, però, les 37,5 hores setmanals de la jornada laboral del personal al servei de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.
 
Aquest acord consisteix en un increment net de les hores de contacte amb els alumnes per una part dels docents del centre educatiu. Aquest increment es pot donar en dues modalitats: com a increment de les hores lectives amb alumnes en relació amb l’horari lectiu estàndard actual del professorat o com a transformació d’hores assignades als càrrecs de coordinació -que són hores lectives- en hores de contacte efectiu amb els alumnes. Aquest segon supòsit, en cap cas, representa una minoració en les hores destinades a la coordinació que preveu la normativa vigent, atès que es realitzaran fora de l’horari lectiu del professorat que exerceixi els esmentats càrrecs de coordinació.
 
 
El Govern segella la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 de l’any vinent a Montmeló
 
El Govern ha aprovat autoritzar als representants de la Generalitat en els òrgans de govern del Consorci del Circuit de Catalunya a constituir un aval bancari per import 16,5 milions de dòlars (11.710.900 milions d’euros) a favor de l’empresa que organitza el Gran Premi de Fórmula 1, Fórmula One Promotions and Administration, per garantir la realització de la cursa al Circuit de Catalunya l’any 2010.
 
L’acord aprovat avui arriba després que el 2007 el Govern acordés renovar amb la societat que gestiona la competició el contracte que permetrà que la Fórmula 1 es disputi a Montmeló fins l’any 2016.
 
 
El Govern aprova un conveni amb l’ONU perquè Catalunya sigui centre de formació de Nacions Unides en pau i drets humans
 
El Govern ha aprovat un conveni de col·laboració amb l’Staff College de les Nacions Unides (UNSSC) per tal que Catalunya sigui el primer centre de formació de l’ONU en matèria de pau i drets humans de tot l’Estat. El conveni permetrà realitzar diferents activitats formatives dirigides a personal de les Nacions Unides, de l’Administració catalana i d’entitats i organitzacions de la societat civil. La primera activitat d’aquest any és un fòrum que començarà la setmana vinent, organitzat per l’Staff College, l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans i l’Institut Català Internacional per la Pau, que se centrarà en la governança descentralitzada i a prevenció de conflictes.
 
L’Staff College, on es formen els quadres de les diferents agències del sistema de Nacions Unides, té la seva seu a Torí i manté convenis de col·laboració similars amb Alemanya; Suècia; Holanda; Regne Unit; Noruega i la regió italiana del Piemont. 
 
El Govern subvenciona amb 590.000 euros la Fundació del Gran Teatre del Liceu
 
El Govern ha aprovat atorgar una subvenció de 590.000 euros a l’entitat Fundació del Gran Teatre del Liceu per finançar el projecte “Acadèmia de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu”, que té com a objectiu la formació i la inserció laboral de músics joves. Es calcula que un total de 60 joves es beneficiaran d’aquesta iniciativa mitjançant un contracte de formació durant un període de 6 mesos. A més, 22 persones més entre personal docent, de direcció i d’administració seran contractades per desenvolupar el projecte.
 
Aquest programa s’aplica des de 2004, any d’inici de la col·laboració entre el Departament de Treball, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, i la Fundació del Gran Teatre del Liceu.
 
El Govern impulsa la instal·lació de la Secretaria de la Unió per la Mediterrània al Palau de Pedralbes
 
El Govern ha acordat subscriure un protocol de col·laboració amb el Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació i l’Ajuntament de Barcelona per constituir una comissió mixta amb l’objectiu d’impulsar, preparar i dirigir les actuacions necessàries per a la instal·lació de la Secretaria de la Unió per la Mediterrània al Palau de Pedralbes de Barcelona. La comissió estarà formada per sis persones (dues de cada administració que hi té representació) i s’encarregarà de fer el seguiment de les obres de reforma i de posada en funcionament de la seu de la secretaria.
 
Amb la posada en marxa de la Secretaria de la Unió per la Mediterrània, el Govern vol consolidar el paper de Catalunya en els afers euromediterranis i impulsar la seva implicació a la Unió per la Mediterrània, una organització internacional amb seu a Barcelona que establirà una nova dinàmica política a les relacions entre els seus 43 països membres.
 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined