El Govern aprova el nou Pla econòmic i financer de Tabasa i n'amplia el seu capital social

query_builder   30 juny 2009 13:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el nou Pla econòmic i financer de Tabasa i n'amplia el seu capital social

El Govern ha aprovat avui el nou pla econòmic i financer de Tabasa, així com l’ampliació del seu capital social en 220 milions d’euros. En base a aquesta ampliació de capital i de l’augment patrimonial que comporten les noves actuacions, l’empresa pública veurà incrementada la seva capacitat per obtenir noves actuacions. 
 
Amb l’acord d’avui, el Govern pretén reforçar i ampliar el paper de Tabasa, que passa de ser una empresa que es limitava a explotar el Túnel de Vallvidrera a ser una empresa pública amb capacitat de gestió de grans infraestructures de mobilitat.
 
Tabasa és una empresa pública, majoritàriament de la Generalitat i participada per administracions locals, que ha desenvolupat en els darrers 25 anys una important experiència i especialització tant tècnica com econòmica en la gestió del túnel de Vallvidrera. Igualment, ha gestionat amb un bon rendiment les àrees i estacions de servei d’aquestes vies.  
 
Per tal que pugui assumir les noves tasques de gestió d’infraestructures, el Govern ha aprovat avui les modificacions pertinents als estatuts de Tabasa. Així, canvia la seva denominació social i passa a dir-se Tabasa, Infraestructures i Serveis de Mobilitat Societat Anònima. Igualment s’elimina la restricció territorial per tal que pugui prestar serveis més enllà de la regió metropolitana de Barcelona.
 
El Govern, doncs, dóna avui un pas més en la definició d’un model de gestió directa, econòmicament eficient i al servei de les polítiques actuals i futures de mobilitat. En aquest model Tabasa hi jugarà un important paper i, per fer-ho es transforma d’una empresa explotadora d’un eix d’accés a la ciutat de Barcelona, a una empresa pública gestora, explotadora i constructora d’infraestructures per a la mobilitat.
 
D'aquesta manera, el Govern disposa, a través de Tabasa, d'un mitja propi i potent per a executar i gestionar directament infraestructures i serveis de mobilitat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined