El Govern construirà dues depuradores per millorar el sanejament del Baix Llobregat i el Tarragonès

query_builder   3 novembre 2009 13:57

event_note Nota de premsa

El Govern construirà dues depuradores per millorar el sanejament del Baix Llobregat i el Tarragonès

 
 
  • Aquestes noves instal·lacions s’ubicaran a Vallirana i a la Nou de Gaià i suposaran una inversió de gairebé 2 milions d’euros
  • Les dues plantes donaran servei, de manera conjunta, a una població de prop de 4.600 persones
 
El Govern ha aprovat avui les obres que milloraran el sanejament de les comarques del Baix Llobregat i el Tarragonès. L’Agència Catalana de l’Aigua construirà dues noves depuradores al municipi de Vallirana, concretament al nucli de Lledoners (el Baix Llobregat) i a la Nou de Gaià (el Tarragonès). Aquestes dues instal·lacions tractaran un cabal d’aigua total de 622 m3/dia, fet que equival a donar servei a una població de prop de 4.600 habitants. Les dues obres suposaran una inversió de prop de 2 milions d’euros.
 
La depuradora de Lledoners, amb una durada de les obres de 10 mesos, suposarà una inversió superior als 1,3 milions d’euros i permetrà donar servei a una població de 3.149 habitants. Pel que fa a l’estació de tractament d’aigües residuals de la Nou de Gaià, que tindrà un període d’execució de 8 mesos, tractarà un cabal de 150 m3/dia, equivalent a una població de 1.437 habitants. La seva construcció suposarà una inversió de gairebé 600.000 euros.
 
Amb aquestes estacions depuradores i la instal·lació de xarxes de col·lectors s’aconseguirà una important i imprescindible millora, tant sanitària com mediambiental, de les lleres públiques relacionades, la de Fondo del Lledoner i Torrent de la Serralta. L’entrada en funcionament de les obres projectades permetrà la recollida i el tractament dels cabals d’aigües residuals, i en possibilitarà el retorn al medi en les condicions de qualitat necessàries.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. Actualment, ja hi ha 369 depuradores en funcionament les quals donen servei al 95% de la població catalana, és a dir, a més de 500 municipis. 
 
Quan el PSARU 2005 estigui finalitzat, seran 1.544 les instal·lacions de sanejament en funcionament amb una inversió total de 1.526 milions d’euros.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined