NOMENAMENTS: El Govern designa tres membres del Consell de Garanties Estatutàries

query_builder   3 novembre 2009 14:02

event_note Nota de premsa

NOMENAMENTS: El Govern designa tres membres del Consell de Garanties Estatutàries

El Govern ha acordat avui nomenar membres del Consell de Garanties Estatutàries Enric Fossas Espadaler, Marc Carrillo López i Eliseo Aja Fernández. Aquest darrer ha estat designat pel Govern després d’haver escoltat el parer de les entitats representatives dels ens locals, tal i com estableix la Llei del Consell de Garanties Estatutàries.
 
Enric Fossas Espadaler
Nascut a Vic el 1958, és llicenciat en Dret i Doctor per la Universitat de Barcelona. L’any 1992 va passar a ser professor de Dret Constitucional de la UAB i el 2007 en va obtenir la plaça de Catedràtic. Ha realitzat estades de recerca al Consell d’Europa, a l’Institut Universitari Europeu, a la Universitat de Montreal i a la Universitat de Califòrnia-Berkeley. També ha estat membre del Comparative Federalism and Federation Research Commitee, vicepresident de la International Association of Centers for Federal Studies i col·laborador del Forum of Federations
 
En l’àmbit professional, ha estat director de l’Institut d’Estudis Autonòmics de la Generalitat de Catalunya i Lletrat del Tribunal Constitucional durant set anys. Autor i editor de diversos llibres i articles, actualment treballa en l’elaboració d’un llibre sobre l’evolució del Tribunal Constitucional i en diversos projectes de recerca.
 
 
Marc Carrillo López
Nascut a Barcelona el 1952, és catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Pompeu Fabra. Des de maig de 2005 ha estat conseller del Consell Consultiu de la Generalitat de Catalunya. També ha estat membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya durant catorze anys, vocal de la Junta Electoral Central d’Espanya entre el 1994 i el 1997 i membre del Consell de la Informació de Catalunya des de la seva creació.
 
És autor de diversos llibres i nombrosos articles de Dret Constitucional en revistes especialitzades.
 
Eliseo Aja Fernández
Nascut el 1946 a Santander, és doctor de Dret per la Universitat de Barcelona des de l’any 1973. Ha impartit classes de Dret Polític a la UB i des de 1983 és catedràtic de Dret Constitucional de la mateixa universitat. Ha estat director de diversos grups d’investigació finançats pel Ministeri, i en l’actualitat lidera un equip de més de vint persones que pertanyen a 14 universitats diferents. 
 
Cal destacar que Eliseo Aja ha dirigit durant 10 anys (1989-1999) l’Informe de les Comunitats Autònomes que elabora anualment l’Institut de Dret Públic de Barcelona. També ha format part de diverses comissions assessores de reformes constitucionals i legislatives, especialment en matèria de regionalització, en països tan diversos com Romania, Colòmbia, Bolívia, El Marroc i Etiòpia i ha estat president de l’Associació de Constitucionalistes d’Espanya.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined