El personal de la Generalitat podrà fer classes de català al Consorci per a la Normalització Lingüística

query_builder   5 febrer 2008 13:50

event_note Nota de premsa

El personal de la Generalitat podrà fer classes de català al Consorci per a la Normalització Lingüística

  •  La iniciativa permetrà dotar de més docents al CPNL per aplicar el Pla d’Acolliment Lingüístic a les persones immigrants
  • Tot el personal de l’administració de la Generalitat podrà compatibilitzar la seva feina amb aquesta docència
 
El personal al servei de l’administració de la Generalitat podrà compatibilitzar la seva feina amb la docència al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), en el marc del Pla d’Acolliment Lingüístic adreçat a persones immigrants. La iniciativa respon a la voluntat del Govern de dotar el CPNL amb més personal docent capacitat per fer front a l’increment de cursos de català per a adults que s’hi organitzen, d’acord amb aquest Pla.
 
El personal de la Generalitat, com qualsevol altre docent, haurà d’acreditar les titulacions requerides per poder donar classes.
 
El Pla d’Acolliment Lingüístic (que és un dels eixos fonamentals del Pla de Ciutadania i Immigració 2005-2008, aprovat el 28 de juny de 2005) té l’objectiu de facilitar la integració de les persones immigrades a través de la llengua catalana. Una de les mesures contemplades és una àmplia oferta formativa que requereix un elevat nombre de docents. Els professionals amb què fins ara compta el CPNL i els tècnics de planificació lingüística són insuficients per portar la política d’acolliment lingüístic del Govern programada per als propers anys.
 
En virtut d’aquest acord podran exercir aquesta segona activitat de docència al Consorci per a la Normalització Lingüística:
 
·        El personal tècnic de planificació lingüística.
·        El professorat d’ensenyaments de nivells no universitaris amb la titulació i l’especialització requerida.
·        El personal que presta servei a l’administració de la Generalitat i que té la titulació i l’especialització requerida.
 
Les titulacions requerides per poder exercir la docència al CPNL són:
 
·         Llicenciatura en Filologia catalana
·         Titulació de mestre de català
·         Qualsevol altra llicenciatura, diplomatura o 1r cicle universitari complert, més el nivell D de català
 
També han de demostrar coneixements de didàctica, de dinamització o d'assessorament (formació específica), dins o fora de l'expedient acadèmic.
 
El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 80 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined