Altres Acords del Govern

query_builder   26 gener 2010 14:08

event_note Nota de premsa

Altres Acords del Govern

El nou Consorci Mar Parc de Salut substitueix l’Institut Municipal d’Assistència Sanitària
 
El Govern ha acordat la creació del Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona, que comporta la dissolució de l’Institut Municipal d’Assistència Sanitària (IMAS), al qual succeeix a tots nivells: empresarialment, jurídicament i en l’activitat assistencial. La gestió d’aquest consorci es realitzarà conjuntament entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.
 
El Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona té com a principal objectiu la prestació de serveis sanitaris, sociosanitaris i de desenvolupament del coneixement, així com la participació en programes de promoció i rehabilitació de la salut, prevenció de malalties i investigació, especialment a la ciutat de Barcelona.
 
Un cop constituït formalment el Consorci Mar Parc de Salut, es procedirà a la constitució del seu consell rector, que estarà format per sis representants de la Generalitat de Catalunya i quatre de l’Ajuntament de Barcelona. Posteriorment, el consell rector serà l’encarregat de nomenar el conseller delegat i el secretari del consorci, així com la comissió executiva del mateix.
 
El nou consorci respon a la voluntat d’avançar en el procés de major implicació de l’Administració de la Generalitat en la gestió dels serveis sanitaris públics de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament, i en consonància amb les previsions de la Llei d’Ordenació Sanitària de Catalunya i la Carta Municipal de Barcelona.
 
 
Convocatòria de 100 places de funcionaris d’Administració local amb habilitació de caràcter estatal
 
El Govern ha aprovat la convocatòria de 100 places per a l’any 2010 de l’Administració de la Generalitat de Catalunya per a l’escala de funcionaris d’Administració local amb habilitació de caràcter estatal. Les places corresponen a les subescales de Secretaria-Intervenció (50 places); de Secretaria, categoria d’entrada (15 places); i d’Intervenció-tresoreria, categoria d’entrada (35 places). La publicació de la convocatòria corresponent a aquesta oferta es produirà en el termini màxim de tres mesos.
  
 
Ratificació del conveni per fer el primer mapa de fosses de tot l’Estat
 
El Govern ha aprovat la signatura del conveni de col·laboració amb el Ministeri de Justícia, que es fa firmar ahir, per compartir tota la documentació del mapa de fosses de Catalunya. Gràcies a l’acord, signat també amb altres comunitats com País Basc, Andalusia o Aragó, es podrà impulsar el primer mapa de fosses de tot l’Estat, accessible per a tots els ciutadans.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined