El Govern impulsa la prevenció i el control del tabaquisme

query_builder   21 octubre 2008 13:51

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la prevenció i el control del tabaquisme

  • Signa un conveni amb el Ministeri de Sanitat i Consum per potenciar la prevenció de consum de tabac, donar suport als qui vulguin deixar de fumar i protegir els no fumadors
 
  • S’hi destinaran més de 4 milions d’euros cofinançats per ambdues administracions
 
  • El 84,5 % de les inspeccions previstos a la Llei de mesures sanitàries contra el tabaquisme no detecten incompliments
 
  • 6.288 alumnes de 1er i 2n d’ESO van participaral programa Classe sense fum
 
El Govern signarà un conveni de col·laboració amb el Ministeri de Sanitat i Consum per impulsar les activitats de prevenció i de control del tabaquisme. Els objectius del conveni són potenciar les activitats de prevenció de l’inici del consum de tabac, ajudar els fumadors a deixar el tabac i protegir la població no fumadora enfront l’aire contaminat pel fum del tabac.
 
El conveni, subscrit pel Departament de Salut, determina que el Ministeri de Sanitat i Consum aporti suport tècnic, informació i documentació per desenvolupar les activitats, i col·labori en la seva realització. Ambdues institucions es comprometen a cofinançar les activitats. El cost total de l’activitat associada al programa està valorat en 4.003.193 d’euros, a raó de 60% pel Ministeri de Sanitat i Consum i 40% pel Departament de Salut.
 
Aquestes actuacions, sumades a les actuacions d’informació i sensibilització de la població, així com de suport a l’abandonament del tabaquisme i prevenció de l’inici, contribuiran a consolidar la tendència favorable a la disminució del consum de tabac que s’està observant.
 
A Catalunya s’han realitzat un total de 27.015 inspeccions des de l’inici d’aplicació de la Llei de mesures sanitàries contra el tabaqusime fins al mes de març 2008. El nivell de compliment de la llei és generalment bo: el 84,5 % de les inspeccions no detecten incompliments, i quan es detecten, la majoria són per senyalització o per compartimentació inadequades. El percentatge d’incorreccions es manté estable entre el 2007 i el 2006.
 
Els recursos públics d’ajuda a deixar de fumar engloben centres d’Atenció Primària, hospitals, centres d’atenció a la salut sexual i reproductiva, 23 unitats especialitzades, farmàcies i la línia telefònica d’ajuda a deixar de fumar (902 111 444, Sanitat Respon).
 
També s’han posat en funcionament els programes Atenció primària sense fum, Hospitals sense fum i Embaràs sense fum. A més durant els anys 2006 i 2007 s’han finançat 4.358 tractaments farmacològics gratuïts en col·lectius de malalts ingressats, embarassades i poblacions exemplars. I a partir del 2008 s’ha estès el finançament als barris inclosos en el programa “Salut las barris”. Entre les activitats de prevenció de l’inici de consum destaca el programa Classe sense fum, en el qual van participar 6288 alumnes de 1er i 2n d’ESO el curs passat.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined