El Govern destina 6,9 milions d'euros al soterrament i al desviament de línies elèctriques d'alta tensió

query_builder   23 desembre 2008 14:02

event_note Nota de premsa

El Govern destina 6,9 milions d'euros al soterrament i al desviament de línies elèctriques d'alta tensió

 
  • Les actuacions es portaran a terme a Sant Joan de Vilatorrada, Manresa, Sant Feliu de Llobregat, Rubí, Sant Joan Despí, i Vic
  • La mesura té com a objectius allunyar les línies d’edificis i equipaments i minimitzar els seus efectes sobre la trama urbana i el paisatge
 
 
El Govern ha autoritzat l’Institut Català d’Energia (ICAEN) a signar convenis per al soterrament i el desviament de línies elèctriques d’alta tensió als municipis de Sant Joan de Vilatorrada i Manresa (Bages), Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí (Baix Llobregat), Rubí (Vallès Occidental), i Vic (Osona), actuacions a les quals destinarà gairebé 7 milions d’euros.
 
El soterrament i el desviament de línies elèctriques en zones densament poblades com aquestes té com a objectius reduir la proximitat de les línies a edificis i equipaments, minimitzar els seus efectes sobre la trama urbana, tot millorant el trànsit de les persones i la circulació de vehicles, i limitar el seu impacte paisatgístic. Amb aquests objectius, i atenent els condicionants tècnics i urbanístics, els convenis contemplen el soterrament de línies de 110 kV i el desviament de línies de 220 kV.
 
Els convenis se signaran amb les companyies elèctriques titulars de les instal·lacions a millorar –que es fan càrrec del projecte executiu i de la contractació de les obres- i amb els municipis afectats –que assumeixen el cost de l’obra civil. L’ICAEN sufraga els costos dels materials i del muntatge i desmuntatge de les línies. Aportarà 6,9 milions d’euros per a l’execució d’aquestes actuacions, que suposaran un cost total de 12,3 milions d’euros.
 
El soterrament i el desviament de línies elèctriques en zones densament poblades és una mesura inclosa en el Pla de l’Energia 2006-2015, i preveu una inversió global de 300 milions d’euros. En l’actualitat, s’estan executant 9 convenis per a finançar actuacions d’aquests tipus a 9 municipis d’arreu de Catalunya, amb una inversió total de 31,6 milions d’euros a diferents indrets de Catalunya per realitzar aquest tipus d’actuacions.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined