Altres Acords de Govern

query_builder   11 novembre 2008 14:12

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern subvenciona amb més de 2 milions d’euros projectes de cooperació al desenvolupament
 
L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) concedirà diverses subvencions per un import total superior a 2,1 milions d’euros a projectes de cooperació i solidaritat internacional. Els ajuts es concediran a 23 projectes d’arreu del món, entre els quals predominen els de l'hemisferi sud, a països com Colòmbia, Marroc, Moçambic, Xile o Brasil. Tenen com a objectiu contribuir a la construcció de pau i potenciar l’acció humanitària per tal de modificar les relacions nord-sud.
 
El Govern contribueix a la posada en funcionament d’una exposició permanent a la Catedral de Tortosa
 
El Govern ha aprovat concedir una subvenció d’1 milió d’euros al Bisbat de Tortosa per finançar el projecte d’adequació per a sala d’exposició permanent de la canònica i de la catedral de Santa Maria de Tortosa (Baix Ebre). Aquest projecte permetrà dissenyar un recorregut que mostrarà les peces més rellevants de la Catedral de Tortosa amb criteris didàctics i cronològics. Concretament, s’habilitarà l’accés a la Catedral per la Porta Palau i Porta de l’Olivera i es destinarà a sales d’exposició permanent, on s’exhibiran els elements que actualment estan en dipòsit a les dependències de la Seu o el Bisbat.
 
 
Fogars de la Selva s’abastirà d’aigua potable en règim de monopoli
 
El Govern ha aprovat que l’Ajuntament de Fogars de la Selva (La Selva) presti el servei d’abastament domiciliari d’aigua potable en règim de monopoli. Aquesta és una manera de garantir el subministrament d’aigua a petits municipis. La decisió del Govern dóna resposta a la demanda del consistori d'establir un servei públic de subministrament d'aigua potable, ja que l'evolució demogràfica i econòmica del municipi i la proliferació de segones residències han fet augmentar les necessitats d'aigua potable i del volum de residus no tractables de forma tradicional.
 
 
NOMENAMENT
 
El Govern ha aprovat avui el nomenament de Miquel Caminal i Badia com a nou director del Memorial Democràtic, la primera institució de l’Estat dedicada a la recuperació de la memòria democràtica.
 
 
Miquel Caminal i Badia, director del Memorial Democràtic
 
Nascut a Barcelona l’any 1952. És llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona i catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Barcelona. Premi Extraordinari de Doctorat per la tesi Joan Comorera i la revolució democràtica, publicada en tres volums per Edicions Empúries. 
 
La seva especialització ha girat a l’entorn del catalanisme, els partits nacionals, i les teories polítiques del nacionalisme i del federalisme. Ha estat vicerector de la Universitat de Barcelona entre 1986 i 1989, i professor i secretari general de la Universitat Rovira i Virgili. També ha presidit la Comissió Assessora per a la Reforma de l’Autogovern del Departament de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya entre 2004 i 2006.
 
Ha publicat i editat diversos llibres i articles, entre els quals cal destacar: El federalismo pluralista. Del federalismo nacional al federalismo plurinacional, Nacionalisme i partits nacionals a Catalunya. També és editor i coautor del Manual de Ciencia Política, Pensamiento político en la España contemporánea (1800-1950), i Sistema Polític de Catalunya, entre altres obres. 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined