El Govern reordenarà els accessos de la C-35, entre Sant Celoni i Hostalric, i millorarà la C-13 de Sort a Esterri d'Àneu

query_builder   23 desembre 2008 14:04

event_note Nota de premsa

El Govern reordenarà els accessos de la C-35, entre Sant Celoni i Hostalric, i millorarà la C-13 de Sort a Esterri d'Àneu

 
  • Es millorarà la seguretat viària als accessos de la C-35 en aquest tram amb una inversió d’uns 3,5 milions d’euros
  • Es renovaran el paviment i els encreuaments de la C-13 entre Sort i Esterri d’Àneu amb una actuació que té un pressupost de 7,9 milions d’euros
 
El Govern ha donat avui impuls a les obres de reordenació dels accessos a la carretera C-35 entre Sant Celoni i Hostalric, a la comarques del Vallès Oriental i la Selva; i a les obres de millora de la C-13 entre Sort i Esterri d’Àneu, al Pallars Sobirà. Amb aquesta finalitat, ha aprovat l’ocupació urgent dels béns i drets afectats per aquestes obres destinades a millorar la seguretat i la comoditat en la conducció.

Milora d’accesos entre Sant Celoni i Hostalric

Actualment, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques està a punt d’iniciar el procés de licitació de les obres que han de permetre reordenar els accessos de la carretera C-35 entre Sant Celoni i Hostalric. El cost previst d’aquesat actuació és de 3,5 milions d’euros. Les obres començaran durant el segon semestre de l’any que ve i es preveu que tinguin un termini d’execució de 10 mesos.
 
El projecte que s’impulsa preveu millorar quatre encreuaments:
 
  • Millora de l’accés a Viabrea: actualment l’accés a la C-35 des del nucli de Viabrea, després de passar pel pas inferior sota el ferrocarril, es fa directament a la carretera. Amb la millora proposada, es crearà un tercer carril central de gir. A més, al lateral de la carretera, es preveu la formació d’una illeta circular que permetrà els moviments de canvi de sentit.
  • Millora de l’accés a Sant Llorenç de Gaserans: en aquest accés, situat al terme de Sant Feliu de Buixalleu, es formarà un tercer carril central per a facilitar els girs a l’esquerra.
  • Millora de l’enllaç al polígon Can Perxistó: l’enllaç a diferent nivell, format per un pas inferior sota el tronc de la carretera C-35 i els ramals de connexió corresponents, permet l’accés al polígon industrial de Can Perxistó, situat al costat mar i a una zona de càmping al costat muntanya. Es preveu millorar l’accés al càmping i construir una rotonda sobre l’accés a la zona industrial, amb la qual cosa es possibilitarà el canvi de sentit.
  • Millora de l’accés al polígon industrial Gaserans: situat a cavall entre els termes municipals de Sant Feliu de Buixalleu i d’Hostalric. L’encreuament actual es transformarà en una intersecció formada per un tercer carril central per fer als girs a esquerra, i una rotonda lateral situada ja sobre els vials del polígon.
 
A més d’aquestes quatre actuacions principals en les interseccions esmentades, també es duran a terme altres millores addicionals. Així, es construirà un camí d’accés a unes edificacions existents al voltant d’una benzinera del costat dret de la carretera, que sortirà del vial del polígon de Gaserans. D’aquesta manera, s’eliminarà l’accés directe que existeix actualment a la C-35.
 
Al costat dret de la C-35, hi ha accessos a camins que s’eliminaran i es reconduiran mitjançant un nou camí de terres paral·lel a la C-35 fins al polígon de Gaserans.
 
Millora del paviment de la C-13 entre Sort i Esterri d’Àneu                  
 
El Govern també ha impulsat avui la millora de la C-13, que forma un dels eixos d’accés als Pirineus des de Lleida, en el tram entre els municipis de Sort i Esterri d’Àneu. Aquests treballs, que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha adjudicat per un import de 7,9 milions d’euros, començaran durant la primavera. Les obres tindran una durada aproximada de 8 mesos.
 
Les obres inclouran la millora del paviment i la vialitat de la carretera, així com treballs d’integració urbana i també ambiental. Els treballs abastaran el tram comprès entre el nucli urbà de Sort i l’inici de la nova variant d’Esterri d’Àneu.
 
En concret, les actuacions que es duran a terme són:
 
  • Ferm: es millorarà el paviment de la C-13 en un tram de prop de 33 quilòmetres a les zones de les travesseres urbanes, ponts i túnels.
  • Millora de la vialitat: es construirà una rotonda, de 35 metres de diàmetre exterior, a la sortida de Sort i d’accés a la carretera a Llessuí (LV-5223). Així mateix, es milloraran dos encreuaments al terme de Rialp: a la cruïlla d’accés a la carretera a Surp, a la sortida del nucli; i a la cruïlla d’accés a Port-Ainé. En aquests dos punts, es formarà un tercer carril central per als girs a l’esquerra per tal d’afavorir la seguretat viària.
  • Integració ambiental i paisatgística: es formarà una àrea de lleure al pont de l’antiga carretera situat a un quilòmetre del nucli urbà de Rialp. Se substituiran les baranes actuals per unes noves baranes de fusta. D’altra banda, a prop de l’encreuament de la C-13 amb la via d’accés a Espot, es formarà un pas transversal per a llúdrigues mitjançant la construcció d’un calaix de formigó sota la carretera. 
  • Integració urbana: es milloraran els vorals de la travessera de Llavorsí. A la Guingueta d’Àneu, es formarà un passeig per a vianants.
  • Tasques complementàries: es netejaran cunetes, passos salvacunetes i obres de drenatge transversal, es col·locaran noves barreres de seguretat, se substituiran les actuals baranes en els ponts i es renovarà la senyalització vertical i horitzontal. 
 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined