El Govern amplia fins als 59 milions d'euros els ajuts al lloguer per a persones amb risc d'exclusió social

query_builder   2 juny 2009 13:47

event_note Nota de premsa

El Govern amplia fins als 59 milions d'euros els ajuts al lloguer per a persones amb risc d'exclusió social

 
  • Es calcula que 28.000 llars amb problemes amb el pagament del seu habitatge de lloguer es podran beneficiar d’aquests ajuts
  • Els ajuts augmenten un 51% respecte el 2008
 
El Govern ha aprovat ampliar l’import de la convocatòria de subvencions per ajudar a pagar el lloguer a persones amb ingressos molt baixos. Aquesta convocatòria, publicada dimarts passat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, comptava amb un import inicial de 39 milions d’euros, i avui el Govern ha acordat ampliar la partida fins als 59 milions d’euros. Aquesta ampliació suposarà augmentar les ajudes en un 51% respecte el 2008 i es calcula que se’n podran beneficiar fins a 28.000 llars que tinguin problemes amb el pagament del seu habitatge de lloguer.
 
Els ajuts al lloguer d’habitatge tenen la finalitat d’ajudar a famílies amb ingressos 2,5 vegades per sota de l’indicador públic de renda d’efectes múltiples (IPREM) a pagar la renda dels seus habitatges, sempre que aquest cost els suposi un esforç superior al 30% dels seus ingressos. També poden accedir a aquesta subvenció els qui tinguin uns ingressos una vegada per sota de l’IPREM, sempre i quan el cost del lloguer els suposi un esforç superior al 20% dels seus ingressos. Els ingressos de cada llar es calculen en funció del municipi de residència i dels membres de la unitat familiar (tinguin o no relació de parentiu).
 
Poden optar a les subvencions les persones que es trobin en les circumstàncies següents:
 
  • Majors de 65 anys i titulars de contractes de lloguer amb pròrroga forçosa.
  • Llogaters d’habitatges administrats per la Generalitat de Catalunya a través d’Adigsa, per administracions o empreses públiques d’àmbit local, o per entitats sense ànim de lucre.
  • Titulars d’un contracte de lloguer obtingut o supervisat a través de les borses integrades en la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social.
  • Joves de fins a 35 anys d’edat amb ingressos anuals mínims de 5.500 euros, que hagin signat un contracte de lloguer o l’hagin fet supervisar a través de borses joves d’habitatge. Els joves d’entre 22 i 30 anys poden optar per aquests ajuts o pels de la renda bàsica d’emancipació.
 
El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 30 de juny. La convocatòria d’ajuts per al pagament del lloguer de 2008 va permetre subvencionar la renda mensual a un total de 18.433 famílies. D’aquestes, 12.243 ja havien estat beneficiades en anys anteriors i se’ls ha prorrogat l’ajut un any més, mentre que les altres 6.190, se n’han beneficiat per primera vegada. L’ajut mensual al lloguer pot arribar als 240 euros. L’any 2008, l’ajut mitjà mensual va ser de 175,8 euros.
 


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined