El Govern dóna un nou impuls al regadiu de la Terra Alta

query_builder   2 juny 2009 13:48

event_note Nota de premsa

El Govern dóna un nou impuls al regadiu de la Terra Alta

  • S’ha aprovat l’expropiació dels terrenys afectats per l’inici d’una nova fase de les obres que beneficiarà regants de Gandesa, Corbera d’Ebre i la Fatarella
  • Un cop estigui enllestit, el projecte beneficiarà en la seva totalitat uns 4.000 regants
 
El Govern ha fet un nou pas endavant en les obres de construcció de la xarxa de reg de la Terra Alta, que actualment ja dóna servei a unes 5.000 hectàrees de la comarca. La primera etapa d’aquesta nova fase del projecte aprovat avui té l’objectiu d’abastir de reg de suport a peu de finca a 1.840 hectàrees repartides entre els termes municipals de Gandesa, Corbera d’Ebre i la Fatarella. L’acord adoptat preveu l’ocupació urgent dels béns afectats per les noves obres, que permetran que l’aigua arribi a 78 finques des de la bassa de Gandesa.
 
El regadiu de la Terra Alta que va començar a construir-se el 1999, va entrar en funcionament en una primera fase ara fa set anys i té el seu àmbit d’actuació en la zona oriental de la comarca, on el sector agrari és més important i necessita la creació d’infraestructures rurals i agràries que afavoreixin el desenvolupament i la modernització del sector.  El projecte, del qual ja se n’està planificant l’ampliació, va ser concebut inicialment per transformar en regadiu de 9.000 hectàrees, bàsicament cultius de vinya, olivera i ametllers, als termes municipals de Batea, Bot, Corbera d’Ebre, Gandesa, la Fatarella, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs.
 
La fase del projecte impulsada avui preveu, en una primera etapa, la construcció de 135 quilòmetres de canonades perquè l’aigua arribi a les 78 finques. Tot i això, més endavant, i en una segona etapa d’aquesta nova fase de les obres, es preveu la construcció de 77 quilòmetres de canonades de xarxa primària i secundària que regaran 2.173 hectàrees més, de manera que la bassa de Gandesa arribarà a proveir de reg de suport a més de 4.000 hectàrees.
 
Actualment, el Govern està tramitant l’ampliació de la zona regable fins a 14.200 hectàrees que inclouran també part del terme municipal de Caseres, de forma que se n’acabaran beneficiant 3.977 regants de la zona, gairebé el doble dels 2.521 previstos inicialment.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined