El Govern impulsa la construcció d'una rotonda a la C-65 a Llambilles per alleugerir les congestions de trànsit

query_builder   24 novembre 2009 13:50

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la construcció d'una rotonda a la C-65 a Llambilles per alleugerir les congestions de trànsit

  • La rotonda substituirà l’actual intersecció semaforitzada, eliminarà cues i millorarà la seguretat viària. 
  • El Govern també impulsa la millora de la C-243c entre Martorell i Terrassa que suposarà una inversió de 2,4 milions d’euros.
 
El Govern ha impulsat avui dues actuacions de millora a la xarxa viària catalana. Es tracta de la construcció d’una nova rotonda a la travessera de la C-65 de Llambilles (Gironès) i de les obres de millora de la C-243c, entre Martorell i Terrassa. El Consell de Govern ha aprovat avui l’ocupació urgent dels béns i drets afectats per aquestes dues obres, que sumen una inversió total de 4,3 milions d’euros. 
 
Nova rotonda a Llambilles
 
El Govern impulsa les obres de construcció d’una nova rotonda a la C-65 –la carretera que uneix el Baix Empordà amb Girona- al seu pas pel municipi de Llambilles per tal d’afavorir la fluïdesa en la circulació.
 
La rotonda se situarà a la C-65, a l’altura del carrer Conques, tindrà un diàmetre exterior de 50 metres i comptarà amb dos carrils per a la circulació. Aquest giratori permetrà, d’altra banda, accedir al camí de Sant Cristòfol.
 
A més, el projecte inclou la urbanització de diversos carrers que transcorren en paral·lel a la carretera: el carrer de les Conques, el de la Indústria, el passeig del Carrilet i el carrer del Forn. Aquestes actuacions d’urbanització comprenen la repavimentació, la construcció de voreres, la formació d’un carril bici i les xarxes de serveis corresponents.
 
Aquesta actuació permetrà pal·liar, a curt termini, les congestions de trànsit que es produeixen en aquest punt. En aquest sentit, cal recordar que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques està analitzant les al·legacions a la informació pública de l’estudi informatiu de la variant de la C-65, que permetrà evitar el pas dels vehicles pel nucli urbà de Llambilles.
 
Els treballs s’han licitat per un import d’1,9 milions d’euros i començaran el proper mes de gener. Les obres duraran deu mesos. Es prioritzarà, però, la construcció de la rotonda i es preveu que aquesta ja estigui en funcionament a la primavera.
Millores a la C-243c entre Martorell i Terrassa
 
El Govern també ha impulsat avui les obres que permetran millorar la C-243c entre Martorell i Terrassa. Aquesta obra, amb un pressupost de licitació de 2,4 milions d’euros, inclourà la millora del ferm de la via i actuacions puntuals en diverses interseccions al llarg del recorregut. L’objectiu és millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit. Aquesta carretera, abans gestionada per la Diputació de Barcelona, va ser traspassada a la Generalitat l’any 2008.

Els treballs es realitzaran en un tram de 12,9 quilòmetres, que va des de l’inici de la carretera a la intersecció amb la carretera N-IIa, fins a l’entrada del nucli urbà de Terrassa. Les obres començaran el segon trimestre de l’any que ve i s’allargaran sis mesos.
 
Aquesta actuació també permetrà millorar set interseccions, en tres de les quals es formaran nous carrils centrals de gir. En concret, s’incidirà en els encreuaments següents:
  • Intersecció inicial de la C-243c amb l’N-IIa. Es formaran noves illetes formigonades i amb vorades.
  • Intersecció amb la BV-1201 (carretera d’Olesa). Es construirà una nova illeta formigonada i amb vorades i es perllongarà el carril central d’acceleració.
  • Intersecció inicial de Can Santeugini. Es formarà un nou carril central per a fer els girs a l’esquerra i es formaran carrils laterals d’acceleració i desacceleració.
  • Intersecció final de Can Santeugini. Es construirà un nou carril central per fer els girs a l’esquerra i es formarà un carril lateral d’acceleració.
  • Intersecció amb la carretera B-151 (carretera a Castellbisbal). Es formarà un nou carril central per als girs a l’esquerra i es formaran els carrils laterals d’acceleració i desacceleració.
  • Intersecció amb la carretera BV-1203 (carretera d’Ullastrell). Es crearà un carril lateral de desacceleració i dues noves illetes formigonades i amb vorades.
El projecte comprèn també la formació de cunetes, la neteja d’obres de drenatge i la millora de la senyalització, abalisament i sistemes de protecció.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined