El Govern acorda el finançament de 3.748 places públiques de llar d'infants

query_builder   24 novembre 2009 13:54

event_note Nota de premsa

El Govern acorda el finançament de 3.748 places públiques de llar d'infants

  • L’acord és fruit d’un conveni amb el Ministeri d’Educació, que aportarà 17,3 milions d’euros per a la construcció de 52 escoles bressol en el marc del Pla Educa 3
  • El Govern destina 1,4 milions d’euros per a les activitats previstes als Plans Educatius d’Entorn de Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Reus i Terrassa
  • El Govern també ha donat llum verda a l’ampliació a dues línies de l’escola Fabra d’Alella
 
El Govern ha autoritzat avui la signatura d’un conveni amb el Ministeri d’Educació que permetrà finançar, en el marc del Pla Educa 3, la construcció de 52 escoles bressol públiques de titularitat municipal, i la creació d’un total de 3.748 places. L’acord preveu una aportació per part del Ministeri de 17,3 milions d’euros.
 
1,4 milions d’euros per als Plans Educatius d’Entorn
 
El Govern també ha acordat avui la subscripció de diferents convenis amb els Ajuntaments de Badalona, L’Hospitalet de Llobregat, Reus i Terrassa per donar suport als projectes dels Plans Educatius d’Entorn (PEE) que es desenvolupen en aquests municipis.
 
El Govern hi destinarà 1,4 milions d’euros amb aquest objectiu, que se sumaran als 307.276 euros aportats pels ajuntaments de Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Reus i Terrassa. 
 
Ajuntament
Any 2009
Any 2010
Total
Badalona
220.121
146.748
366.869
L’Hospitalet de Llobregat
244.043
162.695
406.738
Reus
200.292
133.528
333.820
Terrassa
225.544
150.363
375.820
TOTAL
890.000
593.334
1.483.334
 
 
 
 
 
 
 
Els PEE tenen l’objectiu d’establir actuacions per tal de dinamitzar les xarxes socials del municipi i posar en contacte escola, famílies i entorn. Tenen diversos objectius: incrementar l’èxit acadèmic, potenciar els espais de convivència, promoure l’educació en el lleure i incentivar l’equitat i la igualtat. Pretenen aconseguir la continuïtat educativa per tal de millorar l’èxit educatiu de tot l’alumnat, posant èmfasi en els col·lectius més vulnerables. A més, busquen la promoció de la cohesió social mitjançant l’educació intercultural i el foment de l’ús de la llengua catalana per contribuir a crear un espai comú de convivència.
 
  • PEE de Badalona
El Pla Educatiu d’Entorn de Badalona es desenvolupa als barris de La Pau, La Salut i Llefià. Hi participen, actualment, 7 centres concertats, 15 escoles, 6 instituts, 2 llars d’infants i 2 centres d’adults. En total, 11.732 alumnes.
 
Entre les actuacions més significatives que preveu, destaquen les sessions informatives sobre el sistema educatiu xinès, del Marroc i del Pakistan; tallers de dinamització d’AMPAS; tallers de formació de pares i mares; servei despertador; cursos de català per a pares i mares; servei de biblioteques obertes; patis oberts, etc.
 
  • PEE de l’Hospitalet de Llobregat
 
El Pla Educatiu d’Entorn de l’Hospitalet de Llobregat es desenvolupa als barris de Collblanc, La Torrassa, La Florida, Polígon Gornal, Pubilla Casas i Can Serra. Hi participen 11 centres concertats, 13 escoles, 8 instituts 4 centres de formació d’adults i 2 llars d’infants: un total de 13.164 alumnes.
 
Aquest Pla Educatiu d’Entorn porta a terme mòduls de prevenció i tractament de l’absentisme escolar, sessions informatives per a famílies en diferents llengües; tallers de català, d’estudi assistit, de teatre, de treball en xarxa, entre d’altres projectes.
 
  • PEE de Reus
 
En aquest municipi, el Pla Educatiu d’Entorn beneficia 9.692 alumnes, repartits en 3 centres concertats, 15 escoles, 8 instituts, 9 llars d’infants i 1 centre d’educació especial.
 
Entre les actuacions previstes destaquen els cursos de formació de familiars dinamitzadors de la participació, activitats de dinamització lingüística, casals lingüístics i d’integració; tallers de teatre, de cinema, cant coral i socorrisme; cursos d’informàtica per als pares...
 
  • PEE de Terrassa
 
Al Pla Educatiu d’Entorn de Terrassa hi participen 2 centres concertats, 14 escoles i 5 instituts, amb un total de 8.962 alumnes.
 
El Pla preveu actuacions com el Programa d’acompanyament a les famílies i mediació escolar, servei d’estudi assistit, activitats de foment de l’esport escolar o el suport econòmic per incentivar la participació de l’alumnat més desfavorit en activitats complementàries.
 
Ampliació de l’escola Fabra d’Alella
 
El Govern també ha donat avui llum verda a l’ampliació de l’escola Fabra d’Alella, que compta aquest curs amb 525 alumnes. El Govern atorgarà a l’ajuntament d’aquest municipi una subvenció de 3,1 milions d’euros per finançar l’execució de les obres, que tenen un cost previst de gairebé 3,4 milions d’euros.
 
El projecte preveu l’ampliació i adequació de les instal·lacions actuals per poder ampliar el centre a dues línies. Entre altres millores, es construirà un gimnàs de 200 metres quadrats, uns nous vestidors, un menjador de 150 metres quadrats, una biblioteca, i diversos despatxos.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined