El Govern signarà un conveni amb l'Estat per impulsar les energies renovables

query_builder   7 abril 2009 14:56

event_note Nota de premsa

El Govern signarà un conveni amb l'Estat per impulsar les energies renovables

 
  • Amb aquest conveni es diversificaran les fonts energètiques i s’avançarà en la reducció del consum de combustibles fòssils
  • El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç aportarà 3 milions d’euros per aplicar les mesures del Pla d’Energies Renovables corresponents al 2009
 
El Govern ha acordat signar un conveni amb l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia, organisme adscrit al Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, per un import de 3 milions d'euros, per impulsar l'ús de les energies renovables a Catalunya. L’objectiu del conveni és diversificar les fonts energètiques i avançar en la reducció del consum de combustibles d’origen fòssil.
 
L’Institut Català d’Energia (ICAEN), entitat adscrita al Departament d’Economia i Finances, signarà el conveni i gestionarà els seus recursos, que tindran com a destí la subvenció d’actuacions en àrees com la solar tèrmica de baixa temperatura, la biomassa tèrmica o la instal·lació d’assortidors per a biocarburants en estacions de servei i instal·lacions industrials.
 
El foment de les energies renovables és un dels eixos del nou model energètic que el Govern propugna per a Catalunya. En aquest sentit, el compliment del Pla de l’Energia 2006-2015 permetrà que les energies renovables suposin el 9,5% del consum total d’energia primària l’any 2015 a Catalunya, mentre que el Pla d’Energies Renovables del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç preveu que el 12,1% del consum global d’energia sigui abastit per energies renovables l’any 2010.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined