El Govern aprova la constitució dels Governs Territorials de Salut del Barcelonès Nord-Baix Maresme i de l'Alt Penedès

query_builder   2 juny 2009 13:49

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la constitució dels Governs Territorials de Salut del Barcelonès Nord-Baix Maresme i de l'Alt Penedès

  • La creació d’aquests governs és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que ja ha formalitzat28 consorcis i en té previstos un total de 37 
  • Amb els Governs Territorials es fa realitat la participació del món local en la planificació i la direcció del sistema sanitari i es vol contribuir a la millora de la salut de la seva població
 
El Govern ha aprovat avui la constitució de dos Governs Territorial de Salut i n’ha aprovat els Estatuts: el GTS del Barcelonès Nord i Baix Maresme; i el GTS de l’Alt Penedès. La creació d’aquests consorci és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que té previst formalitzar un total de 37 Governs Territorials.
 
Els Governs Territorials de Salut tenen com a objectiu prioritari incrementar la participació del món local en la direcció i la gestió del sistema sanitari, creant un marc de col·laboració entre l'Administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. De fet, aquests consorcis donen veu als ajuntaments en la política nacional de salut i per això tenen una composició equilibrada, que garanteix la paritat en l'adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel Departament de Salut.
 
Amb la creació d'aquest tipus de consorcis, el Govern vol contribuir a la millora de la salut dels ciutadans del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques, que inclouen, com a mínim, atenció primària, hospitalària i sociosanitària, són l'ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris.
 
Aquests governs tenen un abast territorial definit que parteix, orientativament, de la delimitació pròpia de les àrees bàsiques de salut (ABS) i de les comarques, i d'un dimensionament que inclogui com a mínim l'atenció primària, l'hospitalària i la sociosanitària.
 
Amb aquests, ja són 28 els ens constituïts (Barcelona ciutat; la Val d’Aran; l’Osona; la Garrotxa; el Baix Vallès; el Garraf; l’Alt Urgell; Lleida; el Baix Llobregat Litoral; el Baix Empordà; el Baix Camp, el Montsià; Bages-Solsonès, el Berguedà, el Baix Llobregat Nord, el Baix Montseny, l’Alta Ribagorça, el Ripollès, el Pallars Jussà i Pallars Sobirà, el Vallès Occidental - Oest, l’Alt Camp i la Conca de Barberà, el Tarragonès, el Baix Penedès, el Baix Llobregat l’Hospitalet i el Prat, el Vallès Occidental – Est, la Cerdanya, el Barcelonès Nord - Baix Maresme i l’Alt Penedès).
 
Consorci del Govern Territorial de Salut del Barcelonès Nord i Baix Maresme
 
El Pacte per a la Salut del Barcelonès Nord i Maresme es va signar en data 24 de juliol de 2006 entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut, i els municipis d’Alella, Badalona, el Masnou, Montgat, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Teià i Tiana. El Govern Territorial de Salut del Barcelonès Nord i Baix Maresme comprèn una població de 449.352 habitants.
 
Constitució del Govern Territorial de Salut de l’Alt Penedès
 
El Pacte per a la Salut de l'Alt Penedès es va signar en data 22 de novembre de 2005 entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut, els municipis d'Avinyonet del Penedès, les Cabanyes, Cabrera d'Anoia, Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca, Font-Rubí, la Granada, Mediona, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Pacs del Penedès, Pla del Penedès, Pontons, Puigdàlber, Querol, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d'Anoia, Santa Fe del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelavit, Torrelles de Foix, Vilafranca del Penedès, Vilobí del Penedès i el Consell Comarcal de l'Alt Penedès. El Govern Territorial de Salut de l’Alt Penedès comprèn una població de 94.692 habitants.


undefined
undefined
undefined
undefined