El Govern crea la Taula de Ciutadania i Immigració

query_builder   15 abril 2008 13:44

event_note Nota de premsa

El Govern crea la Taula de Ciutadania i Immigració

 
  • És un nou òrgan de participació de la Generalitat en polítiques de gestió de la diversitat
 
  • Permetrà la creació de taules territorials per tenir en compte la veu de totes les demarcacions i de grups de treball en assumptes específics
 
  • Fomentarà una major participació de la societat gràcies a una normativa més flexible a l’hora d’accedir als grups de debat
 
  • La Taula dóna continuïtat al Consell Assessor de la Immigració
  
El Govern ha aprovat avui la creació de la Taula de Ciutadania i Immigració (TCI), el nou òrgan de consulta i participació per a les polítiques de gestió del fet migratori que promou la Generalitat de Catalunya. La TCI serà l'encarregada d'assessorar la Comissió Interdepartamental del Govern en matèria d'immigració. L'objectiu és dotar la Generalitat, els ens locals, les entitats, els sindicats i les patronals d'un espai de diàleg i intercanvi d'informació que fomenti la cooperació estratègica en l'àmbit de les polítiques d'immigració i d'una forma descentralitzada.
 
La nova TCI, que dóna continuïtat al Consell Assessor de la Immigració, permetrà una major participació de la societat gràcies a unes normes més flexibles a l'hora d'accedir als grups de debat, el que es traduirà amb la presència de més veus al Plenari i de més sectors de la societat civil. En aquest sentit, una de les principals novetats és la creació de taules territorials per tenir en compte les realitats i les necessitats específiques de cada demarcació. La composició d'aquestes taules és oberta a aquelles entitats i ens locals que manifestin la voluntat de participar-hi, així com a aquelles persones que a títol individual o en representació de grups puguin fer aportacions d'interès.
 
La Taula també comptarà amb una Comissió Permanent i amb diversos grups de treball que tractaran qüestions concretes relacionades amb la immigració i el retorn. Es constituiran d'entrada i com a mínim un grup de “Dona i immigració” i un altre de “Persones retornades”. Per la seva banda, el Plenari serà l'òrgan que tracti les qüestions més estratègiques, mentre que la Comissió Permanent analitzarà els programes vinculats al Pla de Ciutadania i Immigració, farà el seguiment de polítiques locals, estatals i europees; i impulsarà i dinamitzarà els grups de treball i les taules territorials.
 
Paral·lelament, s'ha format un grup de treball integrat pels membres del fins ara Consell Assessor de la Immigració que elaborarà una proposta de criteris per a la primera selecció de les 16 entitats sense ànim de lucre que seran membres de la Comissió Permanent. En breu s'obrirà un termini per presentar candidatures que estarà obert a totes aquelles associacions i organitzacions que vulguin formar-ne part. 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined