El Govern subvencionarà amb 6,8 milions d'euros l'electrificació rural i l'extensió de la xarxa de gas a Catalunya

query_builder   22 gener 2008 13:39

event_note Nota de premsa

El Govern subvencionarà amb 6,8 milions d'euros l'electrificació rural i l'extensió de la xarxa de gas a Catalunya

  • La partida permetrà subvencionar als ens locals la connexió a les xarxes de gas i d’electricitat 
  •  L’actuació pretén contribuir a l’equilibri territorial de Catalunya
 
El Govern ha aprovat avui una inversió de 6,78 milions d’euros per a l’ampliació de la xarxa elèctrica i de gas a l'àmbit rural de Catalunya. La partida s’inclou dins el Pla d’Electrificació Rural de Catalunya (PERC) i el Pla per a la Completa Extensió de la Gasificació de Catalunya (PLEGAC).
 
La dotació aprovada avui permetrà, d’una banda, subvencionar als ens locals perquè duguin a terme actuacions d’integració en la xarxa elèctrica existent i implantin instal·lacions de generació d'energia elèctrica per a consum propi basades en l'energia solar fotovoltaica. D’altra banda, també es subvencionaran els ens locals per obres d’ampliació i extensió de les xarxes de gas existents, i de construcció de xarxes locals de gas canalitzat a partir de dipòsits.
 
Del total de l’import de la partida, 5,15 milions d’euros correspondran al PERC i la resta, al PLEGAC. La convocatòria donarà prioritat a l’electrificació d’habitatges de primera residència i a les explotacions dels sectors agrícola, ramader, industrial i de serveis, per tal de contribuir a l’equilibri territorial.
 
El PERC, operatiu des de fa 25 anys, i el PLEGAC, vigent des del 2002, són dos elements estratègics en la planificació energètica de la Generalitat de Catalunya, recollida en el Pla de l’energia 2006-2015.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined