Les entitats del Tercer Sector Social rebran 472.000 euros per promoure la inclusió social

query_builder   23 setembre 2008 14:11

event_note Nota de premsa

Les entitats del Tercer Sector Social rebran 472.000 euros per promoure la inclusió social

  • El Govern subvenciona la Taula d’Entitats per fer seguiment dels Plans d’Inclusió Social, difondre el Pla Estratègic del Tercer Sector i preparar el congrés d’aquest sector, entre d’altres actuacions
El Govern destinarà en els propers tres anys 472.907 euros a la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. Aquesta subvenció servirà per facilitar el funcionament de les entitats del sector i ajudar-les a promoure actuacions per a la inclusió social i la millora del benestar de les persones que no tenen cobertes determinades necessitats socials.
 
L’abast triennal de l’ajut fa que, aquest any, la dotació econòmica que rebran les entitats de la Taula del Tercer Sector Social sigui de 153.000 euros; el 2009, de 157.590 euros; i el 2010, de 162.317 euros. Aquests diners es destinaran a fer el seguiment i millorar els Plans d’Inclusió Social nacional i locals; publicar i difondre el Pla Estratègic del tercer sector social; elaborar el primer anuari del Tercer Sector Social i enllestir-lo a principis de 2009 i preparar el II Congrés d’aquest sector previst pel mes de març de 2009.
 
L’ajut també servirà per estudiar exemples de bones pràctiques en els models de concertació amb el Tercer Sector Social i fomentar la qualitat, la transparència i el bon govern en les entitats d’aquest sector. En aquesta línia, enguany es publicaran estudis sobre els costos de la qualitat o l’anàlisi de la cartera de la Llei de serveis socials.
 
La subvenció a les entitats del Tercer Sector Social quedarà recollida en un conveni que properament signaran la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i el director general de la Taula del Tercer Sector, Antoni Codina. Aquest conveni demostra la voluntat del Govern de col·laborar en projectes en l’àmbit dels serveis socials.
 
La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya comprèn actualment 26 organitzacions que representen més de 3.000 entitats catalanes que treballen en programes i projectes d’ajuda i atenció als col·lectius més desafavorits.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined