El Govern crea la Fundació Ramon Llull al Principat d'Andorra per projectar la llengua i la cultura catalanes

query_builder   18 març 2008 13:46

event_note Nota de premsa

El Govern crea la Fundació Ramon Llull al Principat d'Andorra per projectar la llengua i la cultura catalanes

·        L’Institut Ramon Llull vol assolir la màxima representativitat institucional i convertir-se en l’instrument de projecció de la llengua catalana dels governs que la tenen com a pròpia
 
El Govern ha autoritzat avui el Consorci de l’Institut Ramon Llull (IRL) a constituir la Fundació Ramon Llull al Principat d’Andorra, que treballarà per a la projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes. La seva creació respon al compromís de l’IRL de treballar als territoris on el català tingui reconeguda la condició de llengua oficial. És per aquest motiu que el Govern considera Andorra com un objectiu prioritari.
 
La Fundació Ramon Llull tindrà com a objectius intensificar l’estudi, la promoció i la defensa de la llengua catalana i fomentar la projecció exterior de la llengua i dels diferents àmbits culturals que s’hi expressen. D’altra banda, també vetllarà pel compliment de la legislació sobre la llengua, en col·laboració amb d’altres organismes i organitzacions públiques o privades, i ajudarà a impulsar les actuacions del Consorci de l’IRL que coincideixin amb els objectius de la fundació. Per a la seva creació es destinaran 100.000 euros que seran aportats en un 65% per l’IRL i en un 35% pel Govern andorrà.
 
La constitució de la Fundació Ramon Llull respon a la voluntat del Govern que l’Institut assoleixi la màxima representativitat institucional i es converteixi en l’instrument de projecció de la llengua i la cultura catalanes de tots els governs que la tinguin com a pròpia. És en aquest context que Catalunya, les llles Balears i Andorra van acordar el 17 de desembre de 2007 refundar la institució i a través d’una declaració conjunta que els tres governs van signar al Santuari de Cura van constituir la Fundació Ramon Llull al Principat d’Andorra i alhora reincorporar les Illes Balears als òrgans de direcció de l’IRL.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined