Projecte de llei per adaptar la legislació a la directiva europea de serveis
El Govern ha donat avui el vistiplau al Projecte de llei que l’autoritza a desenvolupar els decrets legislatius necessaris per adaptar la legislació catalana a la Directiva europea de serveis, també coneguda com “directiva Bolkestein”. Es tracta d’una directiva comunitària amb la qual es vol facilitar la lliure circulació dels prestadors de serveis entre tots els països membres de la Unió Europea. Amb aquest objectiu, la directiva estableix tot un seguit d’obligacions tant per als governs de la UE com per a les empreses de serveis i els seus usuaris: l’eliminació de barreres administratives, la simplificació de procediments i tràmits administratius, el foment d’un nivell elevat de la qualitat en els serveis, la promoció d’un marc regulatori transparent i favorable a l’activitat econòmica, i l’impuls de la modernització de les administracions públiques.
 
La transposició de la “directiva Bolkenstein”, que entrarà en vigor el proper 1 de gener del 2010, afecta més d’una dotzena de lleis de la legislació catalana, així com a una sèrie de reglaments i normes de rang inferior. El Projecte de llei aprovat avui dóna al Govern un termini de fins a sis mesos per fer totes les modificacions necessàries per adaptar la legislació afectada a la directiva comunitària.
 
Ajut a la Federació de Joventuts Musicals
 
El Govern ha aprovat avui un ajut de 350.000 euros a la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya per a la realització, producció, difusió i comunicació de concerts. La Federació de Joventuts Musicals de Catalunya és una entitat privada sense ànim de lucre responsable de la Xarxa de Músiques a Catalunya, un circuit per a la programació estable d’espectacles musicals de petit i mitjà format.
 
 
Constitució del Govern Territorial de Salut del Vallès Oriental Sector Central
 
El Govern ha aprovat avui la constitució del Govern Territorial de Salut del Vallès Oriental Sector Central i n’ha aprovat els seus Estatuts. El Govern Territorial de Salut del Vallès Oriental Sector Central comprèn una població de 242.676 habitants ( segons població de referència de l'RCA de 2009).
 
El Govern Territorial de Salut del Vallès Oriental Sector Central està format per: Aiguafreda, l’Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Canovelles, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès, Gallifa, la Garriga, Granollers, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Montmeló, Montornès del Vallès, la Roca del Vallès, Sant Feliu de Codines, Santa Eulàlia de Ronçana, Tagamanent, Vallromanes i Vilanova del Vallès. A més també en forma part el Consell Comarcal del Vallès Oriental.
 
Els Governs Territorials de Salut tenen com a objectiu prioritari incrementar la participació del món local en la direcció i la gestió del sistema sanitari, creant un marc de col·laboració entre l'Administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. De fet, aquests consorcis donen veu als ajuntaments en la política nacional de salut i per això tenen una composició equilibrada que garanteix la paritat en l'adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel Departament de Salut.
 
Amb la creació d'aquest tipus de consorcis, el Govern vol contribuir a la millora de la salut dels ciutadans del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques que inclouen, com a mínim, atenció primària, hospitalària i sociosanitària, són l'ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris.
 
La creació d’aquests consorcis és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que té previst formalitzar un total de 37 Governs Territorials. Amb aquests, ja són 33 els ens constituïts.
 
Decret de revocació de la Creu de Sant Jordi a Fèlix Millet
 
El Govern ha aprovat el Decret pel qual es revoca la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya concedida a Fèlix Millet i Tusell, la qual haurà de ser retornada. Aquesta revocació s’aprova després que el passat 26 d’octubre el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació va dictar la resolució per la qual es va incoar el procediment, i que el 5 de novembre es notifiqués aquesta resolució a l’afectat i se li concedís un termini de 10 dies per formular al·legacions.