Altres Acords de Govern

query_builder   7 abril 2009 14:59

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern subvenciona la construcció d’un centre d’educació especial a Mataró
 
El Govern ha autoritzat al Departament d’Educació a atorgar una subvenció de 3,3 milions d’euros a l’Ajuntament de Mataró per finançar la construcció del centre d’educació especial l’Arboç de Mataró (Maresme).
 
L’Escola l’Arboç és un centre concertat d’àmbit comarcal especialitzat en l’atenció de nens i nenes en edat escolar amb lesió neurològica important. El centre pertany a la Fundació el Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica, fundació benèfica de tipus assistencial, i el seu objectiu principal és l’atenció a persones amb disminució psíquica i a les seves famílies en l’àmbit del Maresme.
 
 
El Govern atorga la concessió definitiva de ràdio municipal als ajuntaments d’Alcoletge i de Vilafranca del Penedès
 
El Govern ha acordat atorgar als ajuntaments d’Alcoletge (el Segrià) i de Vilafranca del Penedès (l’Alt Penedès) la concessió definitiva per a la prestació del servei públic de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència.
 
L’Ajuntament d’Alcoletge ja disposava des de 2002 de la concessió provisional d’una emissora de freqüència modulada de tipus municipal, mentre que l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès posseïa aquesta concessió des de 1991. Després de l’aprovació del projecte tècnic de les emissores i de la inspecció tècnica de les instal·lacions, la Generalitat ha procedit a l’atorgament definitiu de les concessions a ambdues ràdios.
 
 
NOMENAMENTS
 
El Govern nomena Joan Roca i Acin director general de Recerca, i Jordi Cartanya i Solé director del CIRIT, en el marc de la remodelació de l’àrea de Recerca
 
El Govern ha aprovat avui el nomenament de Joan Roca i Acin com a director general de Recerca, i de Jordi Cartanya i Solé com a nou director del Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (CIRIT). Aquests nomenaments reforcen l’estructura del sistema públic de recerca, i consoliden la funció del Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (CIRIT) com a òrgan executor de les polítiques d’R+D del Govern, encarregat del desplegament del Pacte Nacional per a al Recerca i la Innovació.
 
La reestructuració del sistema de recerca català respon a un dels vuit reptes del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació, i preveu la posada en marxa de dues noves agències: l’una dedicada a la promoció del talent i la recerca –que aplegarà l’agència AGAUR, la Fundació FCRI i Ia Institució ICREA–; i, l’altra, l’Agència dels centres de recerca (CERCA) –que aglutinarà els 42 centres de recerca de Catalunya finançats per la Generalitat–.
 
Al capdavant de les dues agències de recerca hi haurà científics de reconegut prestigi i àmplia experiència en el món de la recerca. En l’agència de promoció de la recerca i el talent hi serà l’actual director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), Joan Comella; l’actual director de l’AGAUR, Joaquim Bosch, i l’actual director d’ICREA, Jaume Bertran Petit. L’agència dels centres de recerca tindrà al capdavant el fins ara director general de Recerca, Ramon Moreno.
 
Joan Roca i Acin, nou director general de Recerca
Joan Roca I Acín (Barcelona, 1950). Doctor en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona, Farmacòleg Preclínic, i especialista en Cirurgia Experimental per la Universitat de Saragossa, Joan Roca ha estat cap del Departament de Farmacologia Preclínica a diferents empreses del sector farmacèutic nacional i també cap de transferència de tecnologia en les àrees de Biomedicina, Química i Medi Ambient a la Universitat de Barcelona. Entre d’altres càrrecs professionals ha ocupat la vocalia d’indústria de la Secció Professional de Biòlegs i ha estat també assessor tecnològic del CIDEM en temes d’innovació empresarial. Des de desembre de 2006 i fins l’actualitat ha estat director del Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (CIRIT).
 
Jordi Cartanya i Solé, nou director del CIRIT
Jordi Cartanyà i Solé ( Reus, 1961). Fins ara, director del Programa del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació(PNRI). Doctor en Ciències Químiques, ha estat professor i investigador de Bioquímica i Biologia Molecular a la Universitat Rovira i Virgili (URV) i postdoc a la Facultat de Medicina del Saint George’s Hospital de la Universitat de Londres. Especialista en direcció estratègica d’universitats ocupant diferents llocs de direcció a la URV, ha liderat també la posada en marxa dels Parcs Científics i Tecnològics del Camp de Tarragona.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined