El Govern impulsa la connexió elèctrica del polígon Carretera de la Galera amb Ulldecona

query_builder   25 setembre 2007 14:38

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la connexió elèctrica del polígon Carretera de la Galera amb Ulldecona

. La connexió del sector industrial, ubicat a la Sénia, amb la subestació d'Ulldecona garantirà el subministrament elèctric de la zona i permetrà el seu desenvolupament econòmic en el futur

. El traçat de la nova línia elèctrica, que ha aplegat el màxim consens, ocuparà terrenys no urbanitzables

La Comissió Territorial d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre va aprovar el gener de 2006 el Pla especial urbanístic per a la connexió de la línia elèctrica de mitja tensió de l'àrea industrial Carretera de la Galera, que afecta als municipis de la Sénia i Ulldecona, al Montsià. Ara, el Govern de la Generalitat ha donat un pas endavant per tal d'executar aquest projecte, en aprovar l'ocupació dels béns afectats per aquesta actuació.

L'objectiu és garantir el subministrament elèctric del sector industrial Carretera de la Galera, ubicat al terme municipal de la Sénia, per tal de donar resposta a les noves necessitats energètiques vinculades al desenvolupament econòmic de la zona, d'acord amb les previsions de creixement futur.

Així, el Pla especial urbanístic aprovat per la Comissió Territorial de les Terres de l'Ebre defineix el traçat de la nova línia elèctrica de mitja tensió per enllaçar el polígon industrial de Carretera de la Galera amb la subestació elèctrica de Els Valentins, situada al terme municipal d'Ulldecona, atès que es tracta del punt de connexió més pròxim i potent de la xarxa elèctrica actual.

Per tal de minimitzar l'impacte d'aquesta actuació, el traçat de la nova línia elèctrica, acordat amb el màxim consens entre les parts implicades, respectarà els límits de les propietats existents i ocuparà terrenys de sòl no urbanitzable. En aquest sentit, s'instal.laran 53 torres elèctriques, de les quals 47 s'ubicaran en sòl privat i les 6 restants en sòl públic. A més, es col.locaran suports especialment dissenyats per evitar al màxim l'impacte visual de l'actuació, d'acord amb els criteris d'integració paisatgística.

undefined
undefined
undefined
undefined