Altres Acords de Govern

query_builder   28 juliol 2009 13:47

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern actualitza la regulació dels laboratoris agroalimentaris de Catalunya
 
El Govern ha aprovat el decret del Registre dels laboratoris agroalimentaris de Catalunya, que té com a objectiu adequar la normativa vigent a les exigències de l’Entitat Nacional d’Acreditació (ENAC), d’acord amb les normes de la Unió Europea sobre l’acreditació de laboratoris d’assaig en el terreny agroalimentari.
 
La nova norma regula, d’una banda, les condicions de funcionament dels laboratoris agroalimentaris que realitzen anàlisis i controls sobre la qualitat, conformitat i traçabilitat dels productes; i de l’altra, el Registre oficial d’aquests centres de control. El decret afecta tant els laboratoris públics com els privats i estableix les condicions per a l’obtenció de l’autorització per realitzar anàlisis amb validesa oficial. Aquest Registre de laboratoris agroalimentaris, que està adscrit al Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, s’estructura en dues seccions: la dels laboratoris acreditats (els que compleixen els requeriments de la norma ISO UNE-EN 17025, auditada per l’ENAC) i la dels laboratoris reconeguts (els que no disposen de certificació de compliment d’aquesta norma ISO, però són competents per realitzar les activitats per a les quals estan inscrits).
 
 
El Govern destina gairebé 1 milió d’euros per garantir el seguiment de l’alumnat del poble gitano
 
El Govern ha aprovat destinar 953.414 euros a la contractació de promotors escolars per al seguiment de l'assistència a l'escola d'alumnat fill de famílies del poble gitano. Aquesta mesura s’emmarca en les polítiques de suport del Govern al poble gitano, que tenen com a objectiu reconèixer la identitat d’aquest col·lectiu, el valor de la seva cultura, i realitzar programes i accions per tal d’eradicar les situacions de desigualtat que encara pateixen aquestes persones.
 
 
El Govern destina 450.000 euros a millorar la situació dels refugiats sudanesos al Txad
 
El Govern ha aprovat atorgar una subvenció de 450.000 euros a l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) per al finançament del projecte “Ajut humanitari a l’est del Txad: accés a l’aigua potable per als refugiats sudanesos als camps d’Iridimi a Touloum”.  Amb aquest ajut, que es concedeix a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el Govern vol renovar un any més el seu suport a aquesta agència de les Nacions Unides davant la magnitud de la crisi humana que afecta la regió de Darfur, al Sudan, i que ha generat més de 250.000 persones refugiades a l’est del Txad. Aquesta subvenció s’emmarca dins l’acord marc que van signar l’ACCD i l’ACNUR per a un període de quatre anys (2007-2010).
 
 
El Govern impulsa la restauració del Castell de Cardona
 
El Govern ha acordat avui destinar 311.403 euros fins el 2011 a les obres de reparació i consolidació del nivell superior dels baluards de Santa Maria i Sant Vicenç del Castell de Cardona, a la comarca del Bages.
 
Les obres tenen per objectiu aconseguir la consolidació i reparació constructiva dels murs i muralles, troneres i garites que conformen el nivell superior del baluard de Santa Maria i Sant Vicenç, per tal d’assegurar-ne el manteniment, la conservació, la protecció, la reinterpretació històrica i garantir-ne la seguretat. La recuperació dels nivells interiors i la reutilització dels desguassos històrics d’evacuació de la aigües pluvials milloraran el manteniment i la conservació de l’element, alhora que augmentaran la seva seguretat constructiva.
 
El Govern aprova l’oferta pública parcial de 24 places d’intèrprets informadors turístics
 
El Govern ha aprovat avui una oferta pública parcial d’un total de 24 places d’intèrprets informadors turístics per aquest any 2009. Les places, pertanyents al cos de diplomats, ja existeixen i estan ocupades de forma interina. Estan adscrites a les Oficines de Turisme del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa.
 
 
NOMENAMENTS
 
El Govern nomena  Jordi Font delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’Argentina
 
El Govern ha aprovat nomenar Jordi Font i Rodríguez delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’Argentina.
 
Nascut a Barcelona l’any 1942, Jordi Font és especialista en assessorament i disseny d’estratègies logístiques per a Pimes i té una dilatada trajectòria associativa. Ha participat en la constitució de la Federació d’Entitats d’Empresaris d’Ascendència Catalana (FEDACA) i és fundador del Grup d’Empresaris Catalans de Buenos Aires (GREC), del qual ha estat vicepresident. Vinculat al Casal de Catalunya de Buenos Aires, en va ser el president entre els anys 1999 i 2008. Des de l’any 2008 forma part del Consell Assessor de les Comunitats Catalanes de l’Exterior, com a membre delegat pel Con sud.
 
Jordi Font estarà al capdavant de la Delegació del Govern a l’Argentina, que tindrà seu a Buenos Aires, i que treballarà per intensificar les relacions bilaterals amb les autoritats de la República Argentina i dels altres països d’Amèrica del Sud i facilitarà les funcions de suport institucional i prospecció del Govern sobre les relacions amb Xile i Uruguai i la resta de països d’Amèrica del Sud. L’establiment de la Delegació permetrà promoure i intensificar les relacions i el suport a les comunitats catalanes del Con Sud d’Amèrica i propiciar-hi els intercanvis culturals i econòmics en virtut dels lligams socials, culturals i econòmics que històricament han existit entre Catalunya i aquests països.
El Govern aprova el nou reglament de la Lotto 6/49
 
El Govern ha aprovat el decret pel qual s’aprova el reglament de la loteria Lotto 6/49, que té com a objectiu la reordenació i actualització de la normativa de la loteria per tal d’homogeneïtzar-la, i que preveu la introducció d’una nova variant de joc de la loteria denominada Combi 3, que s’afegeix a la variant del joc ja existent denominada Jòquer.
 
La Lotto 6/49 és una modalitat de loteria en la què la persona jugadora, ha de triar, per realitzar les seves apostes, 6 números d’un total de 49 correlatius compresos entre l’1 i el 49, ambdós inclosos. Les variants Jòquer i Combi 3 d’aquesta loteria, permeten triar participar simultàniament i opcionalment en una d’aquestes variants, de manera que, si així ho fa, participa en el sorteig de la Lotto 6/49 i en la variant del joc que triï.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined