El Govern aprova els complements de la prestació per acolliment de menors tutelats per la Generalitat

query_builder   15 abril 2008 13:46

event_note Nota de premsa

El Govern aprova els complements de la prestació per acolliment de menors tutelats per la Generalitat

 
  • El Govern destinarà aquest any 4.287.451 euros per la prestació i els complements  
  • Aquesta mesura, que dóna compliment a la Llei de prestacions socials de caràcter econòmic, beneficiarà unes 500 famílies
 
El Govern ha aprovat avui els complements de la prestació per acolliment de menors tutelats per la Generalitat, en compliment de la Llei de prestacions socials de caràcter econòmic. En total, el Govern destinarà aquest any 4.287.451 euros per pagar a unes 500 famílies els complements i la prestació per acolliment d’aquests menors. Els complements incrementen la prestació que reben les famílies acollidores en funció del grau de discapacitat del menor o la menor, del nombre de menors acollits o de qualsevol altra circumstància que requereixi una dedicació especial.
 
Segons aquests paràmetres, els complements acordats són, en funció del grau de discapacitat, 195 euros al mes si el menor no té limitada l’autonomia personal i 545 euros al mes si la té limitada.
 
Pel que fa al nombre de menors acollits, la família rebrà 160 euros al mes si té dos menors acollits, 480 euros si en té tres, 640 euros si en té quatre i 960 euros si en té cinc. En cas que s’acullin sis o més menors, s’atorgarà un complement per cadascun dels menors en funció de la seva edat: de 0 a 9 anys, 520 euros al mes per menor; de 10 a 14 anys, 485 euros i de 15 a 18 anys, 455 euros.  Aquest complement per acolliments de 6 o més menors és incompatible amb els altres complements, excepte amb el complement educatiu.
 
L’acord també contempla altres complements per a adopcions temporals per part d’una família no biològica, que inclou 97 euros al mes com a ajut al desplaçament per visites amb la família biològica; 97 euros per ajut puntual per acoblament que es cobrarà una sola vegada a l’inici de l’acolliment; 545 euros al mes com a ajut per urgència i diagnòstic i 320 euros al mes de suport a la reintegració familiar en acolliments simples de curta durada. D’altra banda, les famílies preadoptants rebran un complement de 7 euros al mes per a cada menor com a complementeducatiu per a l’exercici 2008.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined