El Govern allarga les excavacions del jaciment arqueològic a Terrassa amb una inversió de 628.000 euros

query_builder   25 setembre 2007 14:59

event_note Nota de premsa

El Govern allarga les excavacions del jaciment arqueològic a Terrassa amb una inversió de 628.000 euros

. Els treballs arqueològics s'allargaran fins el 31 de desembre atesa la seva rellevància històrica i cultural

. Les excavacions es compatibilitzaran amb les obres de perllongament de la línia d'FGC per tal d'avançar en l'execució del projecte

. Aquesta és la mostra més antiga de l'existència de l'home a Catalunya i s'equipa en importància als jaciments d'Atapuerca i Orce

El Govern ha acordat allargar el termini de les excavacions del jaciment arqueològic i paleontològic de l'estació de FGC UPC-Vallparadís, a Terrassa, atesa la importància històrica i cultural d'aquesta troballa. Aquesta última pròrroga, que té com a data màxima el 31 de desembre, tindrà una inversió de 628.280 euros. L'acord ha permès compatibilitzar els treballs arqueològics amb les obres de perllongament de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

La prorroga de la data de les excavacions ha estat possible a través del conveni entre l?Institut Català de Paleontologia, la Fundació Universitat Rovira i Virgili i GISA. Les prospeccions, encarregades a GISA, compten amb la supervisió del Departament de Cultura i la col.laboració de la Universitat Rovira i Virgili.

Les últimes intervencions han posat al descobert restes paleontològiques i arqueològiques del pleistocè mitjà i inferior d'interès excepcional que permetran reconstruir la història de la zona durant un llarg període de temps.

Aquest jaciment conté la mostra més antiga de l'existència de l'home a Catalunya i s'equipa en importància a jaciments com els d'Atapuerca i Orce.  Es va descobrir el 2003, tot i que les excavacions van començar a l'agost del 2005 paral.lelament  als treballs de construcció de la futura estació de FGC a Vallparadís. Durant les primeres excavacions realitzades a la zona s'hi van trobar eines de pedra i ós, a més de fòssils d'hipopòtams, rinoceronts, elefants, hienes, cavalls i altres animals.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined