Catalunya i Flandes signen un acord de col.laboració per intensificar la cooperació en àmbits d'interès comú

query_builder   22 gener 2008 13:47

event_note Nota de premsa

Catalunya i Flandes signen un acord de col.laboració per intensificar la cooperació en àmbits d'interès comú

  • L’acord el signaran el 20 de febrer a Barcelona el vicepresident de la Generalitat i el ministre d’Afers Exteriors de Flandes  
  • L’objectiu és rellançar les relacions entre els dos països i incrementar la cooperació en àmbits com la política exterior, l’ajuda al desenvolupament o el medi ambient
 El Govern de la Generalitat i el Govern de Flandes signaran el proper 20 de febrer a Barcelona un acord de col·laboració per rellançar i intensificar les relacions entre els dos països i incrementar la cooperació en els àmbits considerats d’interès comú, com ara la política exterior o la cooperació al desenvolupament. El Consell de Govern ha autoritzat avui la signatura d’aquest acord, que tindrà una vigència de 4 anys.
 
A través d’aquest acord la Generalitat i el Govern de Flandes es comprometen a fomentar i afavorir la cooperació en els àmbits de la seva competència, en especial la política exterior, la cooperació al desenvolupament, la cultura, la planificació territorial, l’habitatge i el desenvolupament urbà, la mobilitat, el medi ambient, la innovació i la recerca o la integració de les persones immigrants.
 
En matèria de política exterior, els dos governs cooperaran i intercanviaran informació sobre l’obertura, gestió i organització de les delegacions oficials a l’exterior, i en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament promouran projectes conjunts en els països considerats com a prioritaris per part dels dos executius. Així mateix, els dos governs també intercanviaran informació en relació als processos de descentralització, els sistemes de finançament i els avenços en l’autogovern de Catalunya i Flandes.
 
El document també preveu cooperar en el procés de presa de decisions de la Unió Europea i en el marc d’organitzacions internacionals governamentals, com és el cas del Consell d’Europa, l’OCDE o les organitzacions de Nacions Unides i en especial la UNESCO. Les dues parts també es comprometen a consolidar i reforçar la seva cooperació en el marc de xarxes regionals com REGLEG (Regions amb Poder Legislatiu), els Quatre Motors per Europa o Flanders Districts of Creativity.
 
Per tal d’aplicar l’acord es crearà un Comitè Mixt Flandes-Catalunya integrat per representants de les dues parts que es reunirà cada dos anys, alternativament a Barcelona i Brussel·les. Haurà de desenvolupar i aprovar el programa de treball amb les activitats i projectes a realitzar, com ara missions d’experts, seminaris, conferències, exposicions o fires, així com preveure l’intercanvi d’estudiants, professors, investigadors, funcionaris i experts. Alhora el comitè haurà d’examinar les accions dutes a terme i avaluar-ne els resultats. La coordinació i seguiment de la implementació de l’acord i dels programes de treball anirà a càrrec dels responsables d’afers exteriors dels dos executius.
 
L’acord substitueix la declaració conjunta que la Generalitat i el Govern de Flandes van signar el 28 de maig de 1992.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined